Home | Workshop fermenteren Utrecht
Workshop fermenteren Utrecht

Workshop fermenteren Utrecht

Tags: | ⏱ Leestijd: 5 minuten

Leren fermenteren kun je zelf maar het is ook altijd slim om er eens een goede workshop voor te volgen. Zo kun je niet alleen zien hoe bepaalde voedingsmiddelen gefermenteerd worden, maar wordt er ook informatie gegeven over het proces en hoe fermentatie nu eigenlijk werkt.

Daarnaast mag je dit in een workshop natuurlijk ook altijd zelf proberen, hetgeen het nog vele malen leuker maakt. Bovendien ontmoet je nieuwe mensen, neem je op het eind jouw fermentaties mee naar huis en maak je veel plezier!

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je aanmelden voor onze nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips en interessante artikelen. Allemaal op het gebied van fermentatie.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje krijg je meteen een gratis PDF met 10 lekkere (en snelle) fermentatie recepten!

Kies voor een workshop fermenteren in Utrecht

Als je in Nederland een workshop fermenteren wilt volgen, kun je daar op verschillende plaatsen voor terecht. Wij verzorgen fermentatie workshops in de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Utrecht maar woon je daar nu niet in de buurt?

Dan is er vast ook wel eentje dichter bij huis te vinden. Op onze website kun je altijd vinden waar en wanneer er workshops, cursussen of masterclasses worden gegeven. Dit kan dus ook een workshop fermenteren in Utrecht zijn.

Let op: Wil jij alles ontdekken over fermenteren zodat je thuis zelf aan de slag kan? Dan ga je het Fermentatie Handboek zeker interessant vinden. Je kunt het boek over fermenteren bekijken via deze link.

Workshop fermenteren Utrecht - Rode kool

Samen leren tijdens een workshop met andere mensen is leuk

Waarom zou je nu eigenlijk voor een workshop kiezen vraag je je wellicht af voor iets dat je thuis jezelf ook kunt aanleren? Op die vraag zijn meerdere antwoorden mogelijk.

Om te beginnen is het leuk om een workshop te volgen omdat je dit samen met andere mensen doet en niet in je eentje in je keuken aan het experimenteren bent. Van andere mensen kun je veel leren en bovendien ben je met personen die hetzelfde leuk vinden.

Het geleerde breng je direct in de praktijk tijdens de fermenteer workshop

Daarnaast is het volgen van een workshop erg praktisch. Deze wordt gegeven door een docent met kennis van zaken dus daar kun je als deelnemer al van leren. Degene die de workshop verzorgt laat je niet enkel zien hoe je kunt fermenteren maar vertelt daar ook nog het nodige over.

En daarna komt natuurlijk het leukste onderdeel: zelf proberen wat te maken. Door zien leer je maar door doen nog veel meer.

Voorbereiding op de workshop: Geen extra spulletjes aanschaffen

Tenslotte hoef je bij een workshop zelf geen spullen zoals ingrediënten en andere benodigdheden aan te schaffen. Deze zijn daar namelijk allemaal voorhanden.

Dit betekent dat je zowel de ingrediënten voor het fermenteren tot je beschikking hebt, alsmede keukengerei zoals een snijplank, messen en vooral niet te vergeten: potten of flessen om het product dat je gaat fermenteren in te doen. Zeker als je zelf nog niet helemaal goed weet of fermenteren wel wat voor jou is, is het handig eerst een workshop te volgen.

Bevalt het prima en wil je ermee verdergaan? Dan kun je alsnog allerlei benodigdheden aanschaffen. Houd er rekening mee dat deze niet heel voordelig zijn dus kijk goed wat je nodig hebt en kies zorgvuldig uit wat handig is om te hebben.

Online cursus: alles wat je wil weten over fermenteren

Wil jij thuis met fermenteren aan de slag? En zoek je een fijne, duidelijke videocursus? Dan is onze cursus fermenteren de ideale oplossing! In deze online cursus leren we jou stap voor stap hoe je de heerlijkste gefermenteerde gerechten kunt maken.

Klik hier om de online cursus fermenteren te bekijken →

Workshop kombucha maken in Utrecht

Kies een workshop die bij je kennis over fermenteren aansluit

Als je een workshop wilt volgen, is het belangrijk dat je er eentje kiest die je aanspreekt en die op het juiste niveau voor je is. Dat wil zeggen, ben je nog een leek op het gebied van fermenteren, dan kies je voor een basiscursus.

Weet en kun je al meer? Dan is een vervolgcursus of een masterclass natuurlijk ook een goed idee. Masterclasses gaan vaak over één specifiek onderwerp en zijn bedoeld om je daar meer in te verdiepen. Kies je voor een zogenaamde open workshop, dan is deze voor iedereen toegankelijk.

Of je als hobby voor fermenteren kiest of dit voor je beroep doet, maakt daarbij niet uit. Open workshops zijn vaak basiscursussen waar iedereen veel van kan leren.

Informeer altijd naar alle mogelijkheden in de workshop

Als je een workshop wilt volgen, kan dit dus op speciale locaties zoals bijvoorbeeld in Utrecht. Je kunt je als individuele deelnemer aanmelden maar met een groepje vrienden is het ook erg leuk om te doen.

Denk ook eens aan een workshop fermenteren als bedrijfsuitje. Wil je graag een workshop laten verzorgen op je eigen bedrijf? Informeer dan wat daarbij allemaal mogelijk is.

Workshops op maat kunnen ook gemaakt worden en dan op plekken worden gedaan waar dat voor jou en je werknemers het handigste is.

Zelf leren fermenteren is ook mogelijk

Ben je niet zo van de workshops en cursussen maar wil je wel wat leren over fermenteren? Dan kun je zeker overwegen een basiscursus te doen waarna je zelf thuis verder gaat. Een goed hulpmiddel voor thuis zijn de filmpjes over fermenteren die we voor je gemaakt hebben in onze videocursus.

Daarop kun je zien hoe je bepaalde voedingsmiddelen kunt fermenteren en hoe je bijvoorbeeld zuurdesembrood maakt, kombucha maakt of groente fermenteert. Dit zijn natuurlijk slechts een paar voorbeelden want er is heel veel dat je kunt fermenteren.

Koop een goed boek dat je altijd kunt raadplegen

Zorg er daarnaast voor dat je een goed en compleet naslagwerk in huis hebt over fermenteren. Naast de workshops die we verzorgen hebben we een digitaal boek gemaakt waarin je alle informatie over fermenteren die je maar wilt hebben kunt vinden.

Je leest erin over de geschiedenis van fermenteren, over hoe het werkt en hoe je het proces het beste aanpakt. Daarnaast staan er, en dat is zeker niet onbelangrijk, talloze recepten in die je zelf kunt volgen. Lees zeker ook de tips en tricks want die kunnen nog wel eens van pas komen.

Leuke fermentatierecepten verzamel je gewoon zelf

In workshops en cursussen wordt overigens ook gebruik gemaakt van een goede handleiding of ons handboek over fermenteren.

Zelfs de meest ervaren kok kent niet alle gerechten uit zijn of haar hoofd dus het is altijd handig als je even kunt spieken wat er ook weer in gaat en hoe je een bepaalde soort voedsel het beste fermenteert.

Ons handboek kan goed dienen als naslagwerk, zodat je altijd even het recept erbij kunt pakken voordat je aan de slag gaat.

Wil je álles ontdekken over fermenteren?

Bekijk dan onze online videocursus over fermenteren eens. In deze cursus met meer dan 30 video’s leer je alles over fermentatie.

Zo gaat het onder andere de gezondheidsvoordelen, technieken, materialen en recepturen. En als je niets van de cursus opsteekt krijg je jouw aankoopbedrag gewoon terug!

Klik hier om de online cursus fermenteren te bekijken →

Recente artikelen

Meer interessante artikelen lezen over fermenteren?

Dan vind je deze onderwerpen ongetwijfeld ook interessant.. 🚀

Waterkefir maken? Dit artikel helpt je verder

Waterkefir maken? Dit artikel helpt je verder

Natuurlijke, gefermenteerde dranken zijn steeds populairder geworden, en een van de meest interessante en heilzame drankjes is waterkefir. Waterkefir is een bruisende, probiotische drank die wordt gemaakt door waterkefirkorrels toe te voegen aan zoete...

Japanse groenten fermenteren? Check dit artikel!

Japanse groenten fermenteren? Check dit artikel!

Fermentatie is een oude conserveringsmethode die niet alleen de houdbaarheid van voedsel verlengt, maar ook de smaak en voedingswaarde ervan versterkt. In Japan is fermentatie diep geworteld in de cultuur en wordt het veelvuldig toegepast op groenten,...

Pastinaak fermenteren: zo pak je dat goed aan

Pastinaak fermenteren: zo pak je dat goed aan

Pastinaak fermentatie is een eeuwenoude techniek om voedsel te bewaren en de smaak en voedingswaarde te verbeteren. Het fermenteren van pastinaak is een interessante manier om dit vaak over het hoofd geziene wortelgewas te gebruiken. Door pastinaak te...

Kun je alle groente fermenteren?

Kun je alle groente fermenteren?

Fermentatie is een eeuwenoude techniek om voedsel te conserveren en de smaak en voedingswaarde te verbeteren. Het is een proces waarbij bacteriën, gisten of schimmels worden gebruikt om suikers in voedingsmiddelen om te zetten in zuren, alcohol of andere...

Hoge kwaliteit

Onze cursus, e-book en artikelen
zijn van de allerbeste kwaliteit.

Niet goed, geld terug

Niets aan je product gehad? Ontvang je geld terug.

24/7 toegang

Je hebt 24 uur per dag
toegang tot alle lesstof.

Gediplomeerde trainer

We werken alleen met gediplomeerde trainers.