Home | Workshop fermenteren Rotterdam
Workshop fermenteren Rotterdam

Workshop fermenteren Rotterdam

Tags: | ⏱ Leestijd: 5 minuten

Tegenwoordig is duurzaam leven helemaal in. Niet gek natuurlijk ook want we wonen met veel mensen op de planeet en we willen er zoveel mogelijk aan doen om het zo prettig en natuurvriendelijk mogelijk te maken en te houden.

Duurzaam zijn kan op veel manieren, ook als het om omgaan met voedsel gaat.

Als je veel van een bepaald soort voedsel in huis hebt en dat niet allemaal vers kunt opeten voordat het bedorven is of een favoriet ingrediënt hebt dat je graag het hele jaar door wilt gebruiken, dan is fermenteren een prima manier om dit te bewaren zodat het veel langer goed blijft.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je aanmelden voor onze nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips en interessante artikelen. Allemaal op het gebied van fermentatie.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje krijg je meteen een gratis PDF met 10 lekkere (en snelle) fermentatie recepten!

Wat houdt fermenteren in?

Fermenteren is mogelijk met tal van soorten voedsel. Het is bij deze manier van conserveren belangrijk dat je een toevoeging aan het voedsel doet zoals zout, suiker of alcohol.

Door het geheel luchtdicht af te sluiten krijgen de anaerobe (melkzuur) bacteriën die van nature in het voedsel zitten de kans hun werk te doen en veranderen de structuur en de smaak van het voedsel.

Dit wordt zurig maar wel lekker fris en wat vooral erg belangrijk is als het om duurzaam gaat: het eindproduct is heel lang houdbaar wanneer dit gefermenteerd is. Weet je niet zo goed hoe fermenteren in zijn werk gaat? Dan zijn er verschillende manieren om dit leren.

Let op: Wil jij alles ontdekken over fermenteren zodat je thuis zelf aan de slag kan? Dan ga je het Fermentatie Handboek zeker interessant vinden. Je kunt het boek over fermenteren bekijken via deze link.

Workshop fermenteren Rotterdam - Zuurkool maken

Workshop fermenteren in Rotterdam of op een andere locatie

Als je graag thuis in je eigen keuken, in jouw tempo en wanneer het jou goed uitkomt wilt fermenteren dan kun je daarvoor online tal van filmpjes bekijken waarin getoond wordt hoe dit moet.

Daarnaast is het aanschaffen van een goed boek met recepten en meer informatie over fermentatie ook lang geen gek idee. Denk daarbij zeker eens aan ons handboek over fermenteren.

In het handboek hebben we al onze favoriete recepten bij elkaar verzameld. Daarnaast lees je er ook nog veel tips en trics over fermentatie.

Recepten bij elkaar verzamelen kan uiteraard ook. Wil je graag in de praktijk fermenteren leren? Schrijf je dan in voor een van onze workshops.

Deze worden op diverse plaatsen in zowel Nederland als België gegeven dus grote kans dat dit ook bij jou in de buurt is. Zo is er ook een workshop fermenteren in Rotterdam.

Zoek een fermenteer workshop die voor jou geschikt is en je wat lijkt

Op onze website kun je alle workshops en cursussen die gegeven worden over fermenteren vinden. Het prettige aan een workshop is, dat er voor iedereen wel eentje te vinden is die geschikt is.

Of je nu een beginner bent of al wat meer van fermenteren afweet, of je nu voor de hobby of voor je werk dit wilt doen, maakt niet uit. Er zijn tal van workshops die je op het gebied van fermenteren kunt doen.

Kijk goed wat er allemaal in het aanbod zit zodat jij een goede keuze maakt. Indien je kiest voor een open workshop dan betekent dit dat deze voor iedereen toegankelijk is. Deze workshops zijn doorgaans basiscursussen waarna je nog verder kunt leren.

Specialiseer je verder met de fermentatie masterclasses

Zeker als je al wat beter op de hoogte bent van fermenteren en het zelf al eens gedaan hebt, kun je het beste kiezen voor een workshop of masterclass waarin specifiekere onderwerpen worden behandeld en waarin je je verder kunt specialiseren op een bepaald gebied binnen het fermenteren.

Stel, je weet al alles over het fermenteren van groente en fruit maar nog niet zoveel over thee die tot kombucha gemaakt kan worden. Volg dan een masterclass waarin dit onderwerp aan bod komt. Dit is nog maar een voorbeeld want er zijn natuurlijk nog veel meer verdiepende onderwerpen mogelijk.

Online cursus: alles wat je wil weten over fermenteren

Wil jij thuis met fermenteren aan de slag? En zoek je een fijne, duidelijke videocursus? Dan is onze cursus fermenteren de ideale oplossing! In deze online cursus leren we jou stap voor stap hoe je de heerlijkste gefermenteerde gerechten kunt maken.

Klik hier om de online cursus fermenteren te bekijken →

Kombucha maken tijdens een workshop in Rotterdam

Workshop fermenteren is ook leuk als bedrijfsuitje

Als je ervoor kiest een workshop fermenteren in Rotterdam te doen, kun je je hiervoor als individuele deelnemer inschrijven maar met meer mensen tegelijk aanmelden kan natuurlijk ook. Dat is zelfs nog leuker om te doen.

Schrijf je in met vrienden of familie of bekijk of leren fermenteren een leuk uitstapje voor jou en je collega’s is om te doen. Zo ben je samen bezig, leer je nog wat en kun je elkaar ook nog helpen indien nodig. En mocht het fermenteren goed bevallen?

Dan kun je er daarna thuis de nodige spulletjes voor aanschaffen en ermee doorgaan. Wie weet hebben jullie dan een gemeenschappelijke hobby en zie je elkaar ook nog eens buiten de werkvloer.

Workshops fermenteren voor hobbyisten en professionals

Workshops fermenteren zijn niet enkel bedoeld voor mensen die dit als hobby doen. Ook als je werkt als professional in de voedselsector of horeca kan een dergelijke cursus zijn vruchten afwerpen.

Stel, je hebt een bedrijfje dat doet in biologische en duurzame voeding. Dan horen gefermenteerde producten daar natuurlijk ook bij. Om dan goed te leren fermenteren volg je één of meer workshops.

Zo leer je goed hoe fermenteren moet en kun je je klanten met een gerust hart de zelfgemaakte producten verkopen of deze serveren. Zo verkoop jij duurzaam voedsel dat ook nog eens lang bewaard kan worden.

Workshop: Wissel ideeën, tips en tricks met anderen uit

Als je een workshop fermenteren volgt, kun je ook zien hoe andere mensen het aanpakken. Leer van elkaar en uiteraard ook van de docent maar omdat je samen met anderen werkt, doe je daar ook de nodige tips en tricks van op.

Ben je daarna lekker zelf aan het fermenteren? Wissel dan ideeën met anderen uit. Er zijn op social media beslist mensen met dezelfde hobby te vinden die je het nodige kunnen vertellen over fermenteren en jij kunt ook je ideeën delen. Zo help je elkaar weer verder.

Gebruik recepten en pas deze naar eigen smaak en wens aan

Ook bij workshops wordt gewerkt met recepten. Denk niet dat een professional die niet nodig heeft. Voordeel is dat je deze later ook nog kunt gebruiken of er eens naar terug kunt kijken hoe het ook weer moest.

Ons handboek wordt vaak gebruikt als naslagwerk, zodat je altijd alle recepten makkelijk bij de hand hebt.

Degene die een workshop verzorgt weet welke recepten goed te doen zijn en die een leuk resultaat opleveren dus dat is altijd fijn. Als je zelf een bepaald recept gebruikt, pas je dat op een bepaald misschien ook wel naar je eigen smaak aan.

Bevalt het resultaat? Laat dit dan ook aan anderen weten zodat zij het ook kunnen uitproberen.

Wil je álles ontdekken over fermenteren?

Bekijk dan onze online videocursus over fermenteren eens. In deze cursus met meer dan 30 video’s leer je alles over fermentatie.

Zo gaat het onder andere de gezondheidsvoordelen, technieken, materialen en recepturen. En als je niets van de cursus opsteekt krijg je jouw aankoopbedrag gewoon terug!

Klik hier om de online cursus fermenteren te bekijken →

Recente artikelen

Meer interessante artikelen lezen over fermenteren?

Dan vind je deze onderwerpen ongetwijfeld ook interessant.. 🚀

Alles wat je moet weten over Waterkefir maken

Alles wat je moet weten over Waterkefir maken

Als fermentatie-enthousiasteling en voedingscoach deel ik graag mijn kennis over waterkefir met je. In dit artikel wil ik je informeren over wat waterkefir precies is, hoe het gemaakt wordt en een beetje over de achtergrond ervan. Wat is waterkefir?...

Japanse groenten fermenteren? Check dit artikel!

Japanse groenten fermenteren? Check dit artikel!

Fermentatie is een oude conserveringsmethode die niet alleen de houdbaarheid van voedsel verlengt, maar ook de smaak en voedingswaarde ervan versterkt. In Japan is fermentatie diep geworteld in de cultuur en wordt het veelvuldig toegepast op groenten,...

Pastinaak fermenteren: zo pak je dat goed aan

Pastinaak fermenteren: zo pak je dat goed aan

Pastinaak fermentatie is een eeuwenoude techniek om voedsel te bewaren en de smaak en voedingswaarde te verbeteren. Het fermenteren van pastinaak is een interessante manier om dit vaak over het hoofd geziene wortelgewas te gebruiken. Door pastinaak te...

Kun je alle groente fermenteren?

Kun je alle groente fermenteren?

Fermentatie is een eeuwenoude techniek om voedsel te conserveren en de smaak en voedingswaarde te verbeteren. Het is een proces waarbij bacteriën, gisten of schimmels worden gebruikt om suikers in voedingsmiddelen om te zetten in zuren, alcohol of andere...

Hoge kwaliteit

Onze cursus, e-book en artikelen
zijn van de allerbeste kwaliteit.

Niet goed, geld terug

Niets aan je product gehad? Ontvang je geld terug.

24/7 toegang

Je hebt 24 uur per dag
toegang tot alle lesstof.

Gediplomeerde trainer

We werken alleen met gediplomeerde trainers.