Home | Workshop fermenteren Gent
Workshop fermenteren Gent

Workshop fermenteren Gent

Tags: | ⏱ Leestijd: 5 minuten

Om goed te leren fermenteren kun je een cursus of workshop volgen. Op die manier leer je in de praktijk hoe fermenteren werkt en kun je het zelf ook meteen uitproberen.

Zo weet je ook direct of het een manier van producten bewerken en bewaren is die je aanspreekt en kun je dit zelf thuis ook gaan doen.

Naast ons complete kookboek of onze online cursus over fermenteren dat je kunt raadplegen kun je bij ons ook workshops volgen. Deze worden in verschillende plaatsen in zowel België als Nederland gegeven dus grote kans dat er ook eentje bij jou in de buurt is.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je aanmelden voor onze nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips en interessante artikelen. Allemaal op het gebied van fermentatie.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje krijg je meteen een gratis PDF met 10 lekkere (en snelle) fermentatie recepten!

Workshop fermenteren volgen in Gent

Voor een workshop fermenteren in Gent kun je ook bij ons terecht. Om te ontdekken op welke locatie deze wordt gegeven en wanneer, raadpleeg je het beste even onze site. Kijk bij alle workshops of er ook eentje in Gent bij zit.

Een workshop duurt doorgaans een dagdeel maar er zijn ook cursussen waarvoor je een dag dient in te ruimen om deze te doen. Je kunt een workshop natuurlijk alleen doen maar het is ook een prima gelegenheid om met meer mensen te doen.

Let op: Wil jij alles ontdekken over fermenteren zodat je thuis zelf aan de slag kan? Dan ga je het Fermentatie Handboek zeker interessant vinden. Je kunt het boek over fermenteren bekijken via deze link.

Workshop fermenteren in Gent

Een open fermenteren workshop is voor iedereen toegankelijk

Een workshop fermenteren wordt door ervaren docenten gegeven zodat jij er zoveel mogelijk van leert. Je kunt hiervoor dus op speciale locaties terecht zoals in Gent. Indien er een open workshop wordt gegeven, betekent dit dat deze toegankelijk is voor iedereen.

Ben je een hobbykok, vind je fermenteren leuk of ben je werkzaam in de horeca? Ben je gewoon graag bezig in je tuintje waarin van alles bloeit en groeit en heb je veel oogst? Dan is fermenteren een prima methode om alles wat je oogst langer te kunnen bewaren.

Dit kan op verschillende manieren waarvan fermenteren er eentje is. Groentetuinen zijn heerlijk om te hebben maar de ervaring leert dat je op een bepaald moment ineens heel veel tegelijk rijp hebt dat je niet allemaal vers kunt nuttigen op dat moment.

Iets bewaren voor later is dan natuurlijk ideaal. Een workshop fermenteren komt dan goed van pas!

Praktische informatie over de workshop fermenteren

Wat je doet of wat voor beroep je hebt maakt niet uit bij een open workshop, want hier kan iedereen aan meedoen. Dit zijn vaak workshops waarin je de basistechnieken kunt leren en meer te weten komt over in dit geval fermenteren.

Voor een workshop kun je je altijd inschrijven op een dag die jou het beste uitkomt. Er worden er meer gegeven dus kun je op de ene dag niet dan is er vast wel een andere datum te vinden die je wel past. Kijk altijd even op de site voor meer informatie.

Er staat bij waar de workshop is, hoe je er komt, hoe laat deze is, hoeveel het kost en wat er allemaal gedaan wordt. Na de workshop ga je naar huis met minimaal 3 zelf gemaakte groente fermentaties. Leuk toch!

Eerst uitproberen zonder zelf van alles in huis te hoeven halen

Een groot voordeel van het volgen van een workshop fermenteren is dat je er veel kunt leren van een professional en op een locatie werkt waar alles wat je nodig hebt aanwezig is.

Zo hoef je zelf nog niets aan te schaffen als je wilt gaan fermenteren want dat is op de cursuslocatie allemaal beschikbaar. Denk hierbij aan allerlei keukenmateriaal dat je nodig hebt maar ook aan voedsel om te gaan fermenteren.

Zeker als je het zelf nog niet eerder gedaan hebt, is dat handig want zo kun je eerst kennismaken met fermenteren zonder dat je daarvoor spulletjes in huis dient te halen. Bevalt het je toch niet zo goed als je had gedacht?

Dan heb je niets gekocht dat in de kast blijft staan en je niet gebruikt.

Online cursus: alles wat je wil weten over fermenteren

Wil jij thuis met fermenteren aan de slag? En zoek je een fijne, duidelijke videocursus? Dan is onze cursus fermenteren de ideale oplossing! In deze online cursus leren we jou stap voor stap hoe je de heerlijkste gefermenteerde gerechten kunt maken.

Klik hier om de online cursus fermenteren te bekijken →

Workshop fermenteren in Gent, maak je eigen kombucha

Samen leren fermenteren van een professional

Daarnaast leer je bij een workshop veel van een professional die je laat zien hoe fermenteren in de praktijk werkt. Zo kun je niet alleen zien hoe het werkt maar dit zelf ook meteen uitproberen.

Er doen altijd meer mensen mee aan een workshop dus je kunt ook van elkaar leren en het is ook nog eens gezellig om samen aan iets bezig te zijn. Een workshop fermenteren is daarom ook een prima idee om als groep te doen.

Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan een bedrijfsuitje. Een workshop fermenteren is dan bij uitstek geschikt voor een goede teambuilding en je bent druk bezig samen met je collega’s om iets lekkers te maken.

Kies voor een gespecialiseerde fermentatie masterclass

Als je een eigen bedrijf hebt in de horeca en wilt dat je werknemers goed leren fermenteren omdat je gefermenteerde producten aan je klanten wilt gaan aanbieden, kun je je personeel ook op cursus sturen.

Kijk goed welke cursussen daarvoor gegeven worden en waar je ervoor terecht kunt. Zeker als jij zelf of je werknemers al wat weten van fermenteren en je niet bepaald een groentje bent in de keuken, kunnen speciale masterclasses erg nuttig en tevens leuk zijn om te volgen.

Hierin worden speciale onderwerpen behandeld of wordt met een specifiek ingrediënt gewerkt zodat je daar alles over leert en het zelf ook leert maken.

De workshop fermenteren op een speciale locatie? Informeer wat er op andere locaties mogelijk is

Workshops, cursussen en masterclasses worden op speciale locaties gegeven die daarvoor zijn ingericht zodat je van alle gemakken voorzien bent en nergens op mispakt.

Heb je zelf een horecagelegenheid en wil je je personeel graag kennis laten maken met fermenteren? Informeer dan ook altijd naar alle mogelijkheden voor een cursus op je eigen werkplek. Dit is vaak ook gewoon mogelijk dus vraag altijd na of dit ook op jouw bedrijf kan.

Zo hoeft je personeel er niet voor de deur uit en kunnen ze werken in een keuken die ze gewend zijn, met de daar beschikbare materialen waar ze anders ook mee werken. Indien je wilt, kan een workshop wellicht ook op maat gemaakt worden zodat deze perfect passend is bij jouw bedrijf.

Informeer altijd wat er mogelijk is zodat je weet of een workshop volgen zinvol en leuk is.

Wil je álles ontdekken over fermenteren?

Bekijk dan onze online videocursus over fermenteren eens. In deze cursus met meer dan 30 video’s leer je alles over fermentatie.

Zo gaat het onder andere de gezondheidsvoordelen, technieken, materialen en recepturen. En als je niets van de cursus opsteekt krijg je jouw aankoopbedrag gewoon terug!

Klik hier om de online cursus fermenteren te bekijken →

Recente artikelen

Meer interessante artikelen lezen over fermenteren?

Dan vind je deze onderwerpen ongetwijfeld ook interessant.. 🚀

Alles wat je moet weten over Waterkefir maken

Alles wat je moet weten over Waterkefir maken

Als fermentatie-enthousiasteling en voedingscoach deel ik graag mijn kennis over waterkefir met je. In dit artikel wil ik je informeren over wat waterkefir precies is, hoe het gemaakt wordt en een beetje over de achtergrond ervan. Wat is waterkefir?...

Japanse groenten fermenteren? Check dit artikel!

Japanse groenten fermenteren? Check dit artikel!

Fermentatie is een oude conserveringsmethode die niet alleen de houdbaarheid van voedsel verlengt, maar ook de smaak en voedingswaarde ervan versterkt. In Japan is fermentatie diep geworteld in de cultuur en wordt het veelvuldig toegepast op groenten,...

Pastinaak fermenteren: zo pak je dat goed aan

Pastinaak fermenteren: zo pak je dat goed aan

Pastinaak fermentatie is een eeuwenoude techniek om voedsel te bewaren en de smaak en voedingswaarde te verbeteren. Het fermenteren van pastinaak is een interessante manier om dit vaak over het hoofd geziene wortelgewas te gebruiken. Door pastinaak te...

Kun je alle groente fermenteren?

Kun je alle groente fermenteren?

Fermentatie is een eeuwenoude techniek om voedsel te conserveren en de smaak en voedingswaarde te verbeteren. Het is een proces waarbij bacteriën, gisten of schimmels worden gebruikt om suikers in voedingsmiddelen om te zetten in zuren, alcohol of andere...

Hoge kwaliteit

Onze cursus, e-book en artikelen
zijn van de allerbeste kwaliteit.

Niet goed, geld terug

Niets aan je product gehad? Ontvang je geld terug.

24/7 toegang

Je hebt 24 uur per dag
toegang tot alle lesstof.

Gediplomeerde trainer

We werken alleen met gediplomeerde trainers.