Home | Workshop fermenteren Brabant
Workshop fermenteren Brabant

Workshop fermenteren Brabant

Tags: | ⏱ Leestijd: 5 minuten

Heb je een eigen tuin met veel groente en fruit? Dan zal het in het oogstseizoen druk voor je worden en heb je vaak zoveel tegelijk dat rijp is dat je niet alles vers kunt opeten. Om dan te voorkomen dat het voedsel bederft en je het weg moet gooien, kun je dit natuurlijk aan andere mensen geven maar er bestaan ook tal van manieren om het voedsel langer houdbaar te kunnen maken. Wellicht kan je eens groente fermenteren? Dan kan je het hele jaar door genieten van jouw eigen groente en fruit!

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je aanmelden voor onze nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips en interessante artikelen. Allemaal op het gebied van fermentatie.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje krijg je meteen een gratis PDF met 10 lekkere (en snelle) fermentatie recepten!

Diverse manieren om voedsel langer houdbaar te maken

Hierbij kun je denken aan inmaken, wecken, inleggen of fermenteren. Producten in de koeling bewaren kan uiteraard ook maar daar blijven ze wel minder lang goed. Invriezen wordt ook veel gedaan maar in de vriezer blijven voedingsmiddelen minder lang goed (of verliezen veel aan smaak) dan wanneer je voor fermenteren of andere genoemde vormen van conserveren kiest. Weet je niet goed wat fermenteren precies inhoudt maar wil je er meer over weten en het zelf ook graag leren? Dan is het volgen van een workshop een goed idee.

Let op: Wil jij alles ontdekken over fermenteren zodat je thuis zelf aan de slag kan? Dan ga je het Fermentatie Handboek zeker interessant vinden. Je kunt het boek over fermenteren bekijken via deze link.

Workshop fermenteren in Brabant

Kies een workshop of cursus die voor jou geschikt is

Wij geven diverse workshops die allemaal met fermenteren te maken hebben. Zo kun je een keuze maken uit een groot aanbod waar vast ook wel iets voor jou tussen zit. Weet je nog helemaal niks over fermenteren? Dan is een workshop of basiscursus natuurlijk de beste keuze. Ben je er al wel mee bekend? Dan is een vervolgcursus ook mogelijk. Kijk daarom altijd goed naar het aanbod aan workshops en cursussen zodat je er eentje kiest die bij je past en die op jouw kennisniveau aansluit. Bij een open workshop is iedereen welkom en maakt het niet uit wat je al kunt of weet. Daar leer je fermenteren met andere mensen samen en kunnen jullie ook ideeën met elkaar uitwisselen.

Workshop fermenteren in Brabant

De workshops die wij verzorgen worden op verschillende locaties gegeven. Ben je woonachtig in Brabant? Dan kun je ook bij ons terecht voor een workshop fermenteren in Brabant. De exacte locaties, dagen en tijden waar je een workshop kunt volgen vind je op onze website. Het is sowieso handig hier regelmatig op te kijken zodat je weet wanneer bepaalde workshops worden gegeven en waarvoor je er terecht kunt. Alle laatste nieuwtjes vind je er uiteraard ook als het om fermenteren gaat.

Kijk wat er allemaal mogelijk is op het gebied van workshops

Als je een workshop gevonden hebt die je aantrekkelijk lijkt, kun je je daar voor aanmelden. Zeker als deze dichtbij is, is het makkelijk om er te komen. Je kunt je als individuele deelnemer aanmelden voor een workshop maar met meer mensen tegelijk gaan leren fermenteren is ook leuk. Zo is een workshop ook prima geschikt als bedrijfsuitstapje of om samen met vrienden of familie te doen. Voor alle mogelijkheden op dat gebied raadpleeg je ook het beste even de website. Heb je nu een bedrijfje in de horeca of verkoop je levensmiddelen? En wil je je klanten graag zelf gefermenteerde producten aanbieden die ook nog eens duurzaam zijn? Dan is een cursus of workshop volgen wellicht een goed idee. Doe je dit bij voorkeur op je eigen bedrijf zodat iedereen er bij aanwezig kan zijn? Informeer dan altijd wat er op je eigen locatie mogelijk is. Er kan gekeken worden naar jouw wensen en een plan op maat laten maken zodat dit perfect aansluit bij je onderneming en je doelen is natuurlijk helemaal geweldig omdat je er dan het meeste aan hebt.

Online cursus: alles wat je wil weten over fermenteren

Wil jij thuis met fermenteren aan de slag? En zoek je een fijne, duidelijke praktische videocursus? Dan is onze cursus fermenteren de ideale oplossing! In deze online cursus leren we jou stap voor stap hoe je de heerlijkste gefermenteerde gerechten kunt maken.

Klik hier om de online cursus fermenteren te bekijken →

Kombucha maken

Wanneer je liever zelf thuis oefent met fermenteren

Als je liever niet voor een workshop kiest maar toch graag wilt leren hoe fermenteren werkt dan kun je dit natuurlijk ook thuis doen. Hiervoor haal je het beste een goed handboek in huis waarin wordt uitgelegd wat fermenteren is en hoe je dit doet. Ons kookboek voorziet je van veel informatie over het fermentatieproces en er staan veel recepten in die je gebruiken kunt zodat ook jij het fermenteren onder de knie krijgt. En heb je eenmaal de smaak te pakken? Dan kun je natuurlijk steeds verder gaan met fermenteren en allerlei nieuwigheden uitproberen. Maak zeker ook gebruik van de instructiefilmpjes die je online kunt vinden. Hierin wordt getoond hoe je bepaalde voedingsmiddelen fermenteert. Zo kun je online een korte instructievideo kijken en deze zelf in praktijk brengen in je eigen keuken.

Bij de workshop is alles wat je nodig hebt aanwezig

Een nadeel van zelf thuis leren is dat je dit veelal in je eentje doet terwijl er bij een workshop meer mensen aanwezig zullen zijn met hetzelfde doel als jij: leren fermenteren. Jullie kunnen op die manier ook van elkaar leren en ideeën uitwisselen. Alleen in je keuken kan dat wat moeilijker (hoewel je veel kunt delen via social media) maar voor sommigen werkt deze manier van leren beter dan in een groep. Het is maar net wat jij zelf het prettigste vindt om te doen. Als je zelf leert fermenteren dien je daar wel benodigdheden voor aan te schaffen. Je hebt natuurlijk niet alles direct nodig maar bepaalde zaken zijn wel essentieel. Tijdens een workshop heb je alles tot je beschikking en hoef je niets zelf te kopen. Bevalt het fermenteren goed en wil je er thuis mee verder gaan? Dan kun je alsnog de spullen die je nodig hebt daarvoor aanschaffen.

Speciale masterclasses

Als je zelf als professional in de horeca werkt kan fermenteren ook een leuke uitdaging zijn. Hiervoor zijn speciale masterclasses in het leven geroepen die je kunt volgen op een locatie in Brabant maar ook op andere plekken in België en Nederland. In een masterclass wordt een specifiek onderwerp behandeld (denk bijvoorbeeld aan een speciaal product dat je gaat fermenteren) en ben je de basistraining al voorbij. Zeker als je al wat meer weet over fermenteren en er de nodige ervaring mee hebt, zijn masterclasses aan te raden. Zo leer je nog meer dat je na het volgen van de masterclass kunt toepassen in de praktijk. Je hoeft daarvoor natuurlijk niet per se in de horeca of voedselbranche te werken want voor hobbykoks die wel van een uitdaging houden zijn de masterclasses ook geschikt.

Wil je álles ontdekken over fermenteren?

Bekijk dan onze online videocursus over fermenteren eens. In deze cursus met meer dan 30 video’s leer je alles over fermentatie.

Zo gaat het onder andere de gezondheidsvoordelen, technieken, materialen en recepturen. En als je niets van de cursus opsteekt krijg je jouw aankoopbedrag gewoon terug!

Klik hier om de online cursus fermenteren te bekijken →

Recente artikelen

Meer interessante artikelen lezen over fermenteren?

Dan vind je deze onderwerpen ongetwijfeld ook interessant.. 🚀

Korte fermentaties: makkelijk en snel

Korte fermentaties: makkelijk en snel

Het fermenteren van voedingsmiddelen neemt doorgaans veel tijd in. Omdat je lange tijd moet wachten totdat het fermentatieproces is voltooid en het voedingsmiddel daadwerkelijk kunt eten of gebruiken voor andere gerechten. Maar wat als je weinig tijd hebt...

Welk zout gebruiken om te fermenteren?

Welk zout gebruiken om te fermenteren?

Fermenteren is een uitstekende manier om duurzamer om te gaan met je voedsel en het is ook nog eens een leuke bezigheid. Als je al eens eerder voedingsmiddelen zelf hebt laten fermenteren weet je dat het erg belangrijk is om het juiste zout hierbij te...

Sperziebonen fermenteren: heerlijk en gezond

Sperziebonen fermenteren: heerlijk en gezond

Wist je dat je groenten langer kunt bewaren door ze te fermenteren? Elke dag eten we wel een voedingsmiddel dat is gefermenteerd. Brood, yoghurt en kaas zijn hier voorbeelden van maar je kunt dit dus ook met groenten doen. Zo kun je bijvoorbeeld sperziebonen...

Zuurkool rauw eten: hoe zit dat precies?

Zuurkool rauw eten: hoe zit dat precies?

Meestal kook je zuurkool even voordat je het eet. Maar wist je dat je zuurkool ook rauw kunt eten? Het is zelfs erg gezond. Want hoe langer je de zuurkool kookt, hoe meer vitamines verloren gaan. Toch eten we niet zo vaak rauwe zuurkool. Dat komt vooral door...

6 valkuilen: trap hier niet in als je gaat fermenteren

6 valkuilen: trap hier niet in als je gaat fermenteren

Wil je zelf je voedsel gaan fermenteren? Trap dan niet in deze 6 valkuilen. Dan weet je namelijk dat jouw project gaat mislukken. Zorg allereerst dat je precies weet hoe je moet fermenteren en laat je niet verleiden door allerlei tips van anderen. Volg je...

Hoge kwaliteit

Onze cursus, e-book en artikelen
zijn van de allerbeste kwaliteit.

Niet goed, geld terug

Niets aan je product gehad? Ontvang je geld terug.

24/7 toegang

Je hebt 24 uur per dag
toegang tot alle lesstof.

Gediplomeerde trainer

We werken alleen met gediplomeerde trainers.