Home | Workshop fermenteren Amsterdam
Workshop fermenteren Amsterdam

Workshop fermenteren Amsterdam

Tags: | ⏱ Leestijd: 5 minuten

Als je wilt leren fermenteren kun je daar een workshop voor volgen. Lijkt je dat wel wat? Kijk dan eens op onze site naar een workshop fermenteren in Amsterdam.

Deze workshops worden ook op andere plaatsen in het land gegeven maar voor fermenteren in Amsterdam kun je zeker ook bij ons terecht.

Op onze site vind je wat voor cursussen daar gegeven worden, wanneer deze plaatsvinden en voor wie ze bedoeld zijn.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je aanmelden voor onze nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips en interessante artikelen. Allemaal op het gebied van fermentatie.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje krijg je meteen een gratis PDF met 10 lekkere (en snelle) fermentatie recepten!

Kies een workshop in Amsterdam die bij je kennisniveau van fermenteren aansluit

Als je kiest voor een open workshop dan is deze voor iedereen toegankelijk. Dit zijn vaak workshops op basisniveau zodat deze voor iedereen makkelijk te volgen zijn.

Het maakt daarbij dus niet uit of je een beginner bent als het om fermenteren gaat of dat je er al wat meer van afweet. Het is bij het kiezen van een workshop of cursus wel belangrijk dat je goed kijkt welke voor jou het beste geschikt is.

Er is een uitgebreid aanbod dus grote kans dat er voor jou ook wel iets tussen zit.

Let op: Wil jij alles ontdekken over fermenteren zodat je thuis zelf aan de slag kan? Dan ga je het Fermentatie Handboek zeker interessant vinden. Je kunt het boek over fermenteren bekijken via deze link.

Workshop groente fermenteren in Amsterdam

Alleen of samen een workshop fermenteren volgen

Een workshop kun je dus volgen op onze locatie in Amsterdam maar we verzorgen tevens cursussen in Utrecht, Rotterdam, Brabant en zelfs in Gent in België. De kans dat er dus ook eentje bij jou in de buurt te vinden is, is aanzienlijk.

Als je je wilt inschrijven voor een workshop of cursus fermenteren, kun je dit natuurlijk voor jezelf doen maar het is zeker het overwegen waard met een groepje te gaan. Zo kun je leren fermenteren met vrienden, familie maar bijvoorbeeld ook samen met je collega’s.

Een workshop fermenteren is een leuke bezigheid die ook als bedrijfsuitje kan worden gedaan.

Zelf gefermenteerde producten verkopen

Als je zelf een bedrijf hebt in bijvoorbeeld de horeca- of voedselbranche en je klanten ook wilt laten kennismaken met gefermenteerde producten, is het natuurlijk belangrijk dat je personeel weet hoe dit in het werk gaat en het ook zelf kan toepassen.

Heb je bijvoorbeeld een winkeltje of webshop waarin je allerlei zelfgemaakte, duurzame producten verkoopt? Dan hoort gefermenteerd voedsel daar ook bij. Of presenteer je klanten wel eens een product dat gefermenteerd is.

Deze kun je prima op je menukaart zetten zodat je een goed, gevarieerd en lekker product verkoopt.

Cursus of workshop in Amsterdam op de eigen locatie?

Als je zelf een bedrijf hebt en je werknemers een workshop over fermentatie wilt laten volgen, kun je ervoor kiezen alle mensen naar een locatie te sturen waar deze wordt gegeven. Soms is een in-company workshop ook mogelijk.

In dat geval wordt de workshop op de eigen werkplek gegeven en kan deze worden aangepast naar eigen wens zodat deze helemaal aansluit bij het bedrijf waarvoor deze wordt georganiseerd.

Informeer altijd wat er op dit gebied mogelijk is zodat ook jij de beste workshop krijgt waar je daadwerkelijk wat aan hebt en mee kunt.

Online cursus: alles wat je wil weten over fermenteren

Wil jij thuis met fermenteren aan de slag? En zoek je een fijne, duidelijke videocursus? Dan is onze cursus fermenteren de ideale oplossing! In deze online cursus leren we jou stap voor stap hoe je de heerlijkste gefermenteerde gerechten kunt maken.

Klik hier om de online cursus fermenteren te bekijken →

Zelf groente fermenteren tijdens workshop Amsterdam

Voordelen van het volgen van een workshop fermenteren

Het volgen van een workshop fermenteren heeft verschillende voordelen. Dit zijn de volgende:

  • Zo is een workshop leuk om te doen maar leer je er ook altijd iets van. Degene die de workshop verzorgt, laat je zien hoe fermenteren in het werk gaat en daarna mag je het ook zelf uitproberen. Zo kun je niet alleen zien hoe het moet maar het ook zelf onder de knie proberen te krijgen.
  • Een workshop volg je altijd met meer mensen tegelijk. Je staat dus niet in je eentje in de keuken wat uit te proberen maar leert met anderen samen hoe je moet fermenteren. Dit is niet alleen leuk om samen met anderen te doen maar je kunt ook goed van een ander leren en elkaar tips geven.
  • Bij een workshop hoef je zelf geen spulletjes aan te schaffen om te kunnen fermenteren. Deze zijn namelijk allemaal voorhanden zodat jij nergens om verlegen zit en direct aan de slag kunt. Zeker als je nog niet eerder met fermenteren bezig geweest bent, is het handig eerst een workshop te doen. Stel, je vindt het toch niet zo leuk als je verwacht of gedacht had, dan heb je niet allerlei spulletjes gekocht waar je niets meer mee doet. En dat is toch ook zonde natuurlijk.
  • Een workshop of cursus wordt gegeven door een ervaren docent zodat je zeker weet dat je er ook echt wat van leert. Daarna kun je thuis je ervaring van de workshop gebruiken en verder gaan met fermenteren.

Zelf verdergaan met fermenteren

Als je de smaak te pakken hebt gekregen, kun je thuis altijd verdergaan met fermenteren en het ook weer aan andere mensen leren.

Eenmaal bezig, is ermee stoppen niet meer zo makkelijk dus je kunt duurzaam bezig zijn en allerlei soorten voedsel langer bewaren om ze op een later tijdstip op te eten of te drinken. Als je zelf met fermenteren aan de slag gaat, is het handig daar goede recepten bij te gebruiken.

Je vindt op internet een uitgebreid aanbod aan recepten maar vergeet zeker niet om eens te kijken voor een goed kookboek. We hebben ook een digitaal kookboek uitgebracht met talloze recepten voor fermenteren.

Het is een compleet naslagwerk waarin je echt alles vindt wat je maar wilt weten over fermenteren, over de geschiedenis ervan, het proces en hoe je alles zelf kunt doen. En laten we dan zeker de lekkere en bijzondere recepten die erin staan niet vergeten.

Pas de recepten naar eigen smaak aan

Heb je al wel enige ervaring met fermenteren? Ook dan kun je nog steeds onze recepten gebruiken. Zelfs de meest ervaren koks doen dit dus dat is niets om je voor te schamen.

Als je zelf een beetje handig bent en graag wilt experimenteren met smaakjes, dan kun je de recepten natuurlijk ook aanpassen.

Zo nu en dan eens een keertje iets anders uitproberen is natuurlijk helemaal niks mis mee en vergeet je ervaringen dan zeker niet te delen met andere mensen, bijvoorbeeld via onze social media.

Zo kunnen zij er profijt van hebben en wellicht hebben ze ook nog goede tips voor jou als het over fermenteren gaat.

Wil je álles ontdekken over fermenteren?

Bekijk dan onze online videocursus over fermenteren eens. In deze cursus met meer dan 30 video’s leer je alles over fermentatie.

Zo gaat het onder andere de gezondheidsvoordelen, technieken, materialen en recepturen. En als je niets van de cursus opsteekt krijg je jouw aankoopbedrag gewoon terug!

Klik hier om de online cursus fermenteren te bekijken →

Recente artikelen

Meer interessante artikelen lezen over fermenteren?

Dan vind je deze onderwerpen ongetwijfeld ook interessant.. 🚀

Melkkefir is heerlijk en gezond.. en zo kan je het maken

Melkkefir is heerlijk en gezond.. en zo kan je het maken

Melkkefir is een gefermenteerde zuiveldrank die de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen als gevolg van zijn gezondheidsvoordelen en unieke smaak. Het wordt gemaakt van kefirkorrels, een symbiotische combinatie van gisten en bacteriën die van nature...

Waterkefir maken? Dit artikel helpt je verder

Waterkefir maken? Dit artikel helpt je verder

Natuurlijke, gefermenteerde dranken zijn steeds populairder geworden, en een van de meest interessante en heilzame drankjes is waterkefir. Waterkefir is een bruisende, probiotische drank die wordt gemaakt door waterkefirkorrels toe te voegen aan zoete...

Japanse groenten fermenteren? Check dit artikel!

Japanse groenten fermenteren? Check dit artikel!

Fermentatie is een oude conserveringsmethode die niet alleen de houdbaarheid van voedsel verlengt, maar ook de smaak en voedingswaarde ervan versterkt. In Japan is fermentatie diep geworteld in de cultuur en wordt het veelvuldig toegepast op groenten,...

Pastinaak fermenteren: zo pak je dat goed aan

Pastinaak fermenteren: zo pak je dat goed aan

Pastinaak fermentatie is een eeuwenoude techniek om voedsel te bewaren en de smaak en voedingswaarde te verbeteren. Het fermenteren van pastinaak is een interessante manier om dit vaak over het hoofd geziene wortelgewas te gebruiken. Door pastinaak te...

Fermenteren van seizoensgroente.. hoe doe je dat precies?

Fermenteren van seizoensgroente.. hoe doe je dat precies?

Het fermenteren van seizoensgroenten is een eenvoudige en duurzame manier om te profiteren van de smaak en voedingswaarde van verse producten, zelfs als ze niet langer in het seizoen zijn. Door seizoensgroenten te fermenteren kun je ze langer bewaren en in de...

Kun je alle groente fermenteren?

Kun je alle groente fermenteren?

Fermentatie is een eeuwenoude techniek om voedsel te conserveren en de smaak en voedingswaarde te verbeteren. Het is een proces waarbij bacteriën, gisten of schimmels worden gebruikt om suikers in voedingsmiddelen om te zetten in zuren, alcohol of andere...

Hoge kwaliteit

Onze cursus, e-book en artikelen
zijn van de allerbeste kwaliteit.

Niet goed, geld terug

Niets aan je product gehad? Ontvang je geld terug.

24/7 toegang

Je hebt 24 uur per dag
toegang tot alle lesstof.

Gediplomeerde trainer

We werken alleen met gediplomeerde trainers.