Home | Wat kun je allemaal met appelazijn doen?

Wat kun je allemaal met appelazijn doen?

Tags: | ā± Leestijd: 3 minuten

Appelazijn is een heel veelzijdig keukenproduct. Je kunt hier van alles mee doen en het heeft veel gezondheidsvoordelen. Je kunt appelazijn gebruiken om mee te koken, maar je kunt het ook gebruiken om schoon te maken, te wassen of om je huid te verbeteren. Kortom: appelazijn is een heel veelzijdig product en mag zeker niet ontbreken in jouw huishouden.

Gebruik appelazijn om je bloedsuiker te verlagen

EĆ©n van de gezondheidsvoordelen van appelazijn is dat het je bloedsuiker kan verlagen. Daarom gebruiken veel diabetici dit product. Vooral als je appelazijn inneemt na een koolhydraatrijke maaltijd verbetert dit de insulinegevoeligheid en verlaagt het de bloedsuikerspiegel. Heb je diabetes? Raadpleeg dan altijd eerst je huisarts voordat je appelazijn gaat gebruiken.

Door appelazijn heb je sneller een vol gevoel

Veel mensen die willen afvallen gebruiken appelazijn. Dit geeft je namelijk eerder een verzadigd gevoel. Er zijn onderzoeken geweest die aantonen dat als je appelazijn inneemt, dat je dan minder calorieƫn eet. Dat komt natuurlijk omdat je eerder een verzadigd en vol gevoel hebt.

Online cursus: alles wat je wil weten over fermenteren

Wil jij thuis met fermenteren aan de slag? En zoek je een fijne, duidelijke videocursus? Dan isĀ onze cursus fermenterenĀ de ideale oplossing! In deze online cursus leren we jou stap voor stap hoe je de heerlijkste gefermenteerde gerechten kunt maken.

Klik hier om de online cursus fermenteren te bekijken ā†’

Appelazijn kun je als ontgeurende spray gebruiken

Appelazijn heeft antibacteriƫle eigenschappen. Je kunt daarom een ontgeurende spray van appelazijn met water te mengen. Giet dit in een sprayflacon en je hebt een ontgeurende spray.

Voeding langer bewaren met appelazijn

Appelazijn wordt vaak gebruikt als conserveermiddel. Je kunt dit dus gebruiken om voedsel te fermenteren. Door de appelazijn wordt voeding zuur, waardoor je het langer kunt bewaren.

Je kunt een vinaigrette van appelazijn maken

Van appelazijn kun je een heerlijke vinaigrette maken. Dit is een dressing die je over je salade kunt doen. Een zelfgemaakte vinaigrette gemaakt met appelazijn is vaak veel gezonder dan een dressing uit de supermarkt.

Maak allesreiniger met appelazijn

Appelazijn heeft goede antibacteriƫle eigenschappen. Daarom wordt dit vaak gebruikt als allesreiniger. Je moet de appelazijn dan mengen met water.

Verlicht keelpijn met appelazijn

Heb je last van je keer? Dan kan appelazijn de pijn verzachten. Ook dit komt weer door de antibacteriƫle werking van appelazijn. Er is overigens geen onderzoek dat dit bevestigd. Als je appelazijn inneemt, dan moet je dit wel altijd vermengen met water. Pure appelazijn is zo zuur dat het brandwonden kan veroorzaken in je keel.

Gebruik appelazijn als gezichtsreiniger

Appelazijn wordt vaak genoemd als natuurlijk product dat de huidveroudering tegen kan gaan. Als je Ć©Ć©n deel appelazijn met twee delen water mengt, dan heb je een zelfgemaakte gezichtsreiniger.

Vang fruitvliegjes met appelazijn

In de zomer heb je vaak last van fruitvliegjes in je huis. Appelazijn kun je gebruiken om de fruitvliegjes te vangen. Je doet wat appelazijn in een glas en je doet er een paar druppels afwasmiddel in. De appelazijn trekt de vliegjes aan. Door het afwasmiddel zinken de vliegjes zodra ze in de azijn gevangen zijn.

Kook eieren in appelazijn

Je kunt ook je eieren in water met appelazijn koken. Doordat appelazijn zuur is, stijven de eiwitten in het ei sneller op. Dit is vooral handig als je eieren wilt pocheren. Maar bij het koken is het ook handig. Want als de schil breekt in de pan, dan loopt het eiwit er minder snel uit.

Wil je Ɣlles ontdekken over fermenteren?

Bekijk dan onze online videocursus over fermenteren eens. In deze cursus met meer dan 30 video’s leer je alles over fermentatie.

Zo gaat het onder andere de gezondheidsvoordelen, technieken, materialen en recepturen. En als je niets van de cursus opsteekt krijg je jouw aankoopbedrag gewoon terug!

Klik hier om de online cursus fermenteren te bekijken ā†’

Recente artikelen

Meer interessante artikelen lezen over fermenteren?

Dan vind je deze onderwerpen ongetwijfeld ook interessant.. šŸš€

Korte fermentaties: makkelijk en snel

Korte fermentaties: makkelijk en snel

Het fermenteren van voedingsmiddelen neemt doorgaans veel tijd in. Omdat je lange tijd moet wachten totdat het fermentatieproces is voltooid en het voedingsmiddel daadwerkelijk kunt eten of gebruiken voor andere gerechten. Maar wat als je weinig tijd hebt...

Welk zout gebruiken om te fermenteren?

Welk zout gebruiken om te fermenteren?

Fermenteren is een uitstekende manier om duurzamer om te gaan met je voedsel en het is ook nog eens een leuke bezigheid. Als je al eens eerder voedingsmiddelen zelf hebt laten fermenteren weet je dat het erg belangrijk is om het juiste zout hierbij te...

Sperziebonen fermenteren: heerlijk en gezond

Sperziebonen fermenteren: heerlijk en gezond

Wist je dat je groenten langer kunt bewaren door ze te fermenteren? Elke dag eten we wel een voedingsmiddel dat is gefermenteerd. Brood, yoghurt en kaas zijn hier voorbeelden van maar je kunt dit dus ook met groenten doen. Zo kun je bijvoorbeeld sperziebonen...

Zuurkool rauw eten: hoe zit dat precies?

Zuurkool rauw eten: hoe zit dat precies?

Meestal kook je zuurkool even voordat je het eet. Maar wist je dat je zuurkool ook rauw kunt eten? Het is zelfs erg gezond. Want hoe langer je de zuurkool kookt, hoe meer vitamines verloren gaan. Toch eten we niet zo vaak rauwe zuurkool. Dat komt vooral door...

6 valkuilen: trap hier niet in als je gaat fermenteren

6 valkuilen: trap hier niet in als je gaat fermenteren

Wil je zelf je voedsel gaan fermenteren? Trap dan niet in deze 6 valkuilen. Dan weet je namelijk dat jouw project gaat mislukken. Zorg allereerst dat je precies weet hoe je moet fermenteren en laat je niet verleiden door allerlei tips van anderen. Volg je...

Hoge kwaliteit

Onze cursus, e-book en artikelen
zijn van de allerbeste kwaliteit.

Niet goed, geld terug

Niets aan je product gehad? Ontvang je geld terug.

24/7 toegang

Je hebt 24 uur per dag
toegang tot alle lesstof.

Gediplomeerde trainer

We werken alleen met gediplomeerde trainers.