Home | Wat kun je allemaal met appelazijn doen?

Wat kun je allemaal met appelazijn doen?

Tags: | ⏱ Leestijd: 3 minuten

Appelazijn is een heel veelzijdig keukenproduct. Je kunt hier van alles mee doen en het heeft veel gezondheidsvoordelen. Je kunt appelazijn gebruiken om mee te koken, maar je kunt het ook gebruiken om schoon te maken, te wassen of om je huid te verbeteren.

Kortom: appelazijn is een heel veelzijdig product en mag zeker niet ontbreken in jouw huishouden.

Gebruik appelazijn om je bloedsuiker te verlagen

Eén van de gezondheidsvoordelen van appelazijn is dat het je bloedsuiker kan verlagen. Daarom gebruiken veel diabetici dit product. Vooral als je appelazijn inneemt na een koolhydraatrijke maaltijd verbetert dit de insulinegevoeligheid en verlaagt het de bloedsuikerspiegel.

Heb je diabetes? Raadpleeg dan altijd eerst je huisarts voordat je appelazijn gaat gebruiken.

Door appelazijn heb je sneller een vol gevoel

Veel mensen die willen afvallen gebruiken appelazijn. Dit geeft je namelijk eerder een verzadigd gevoel. Er zijn wat onderzoeken geweest die melden dat als je appelazijn inneemt, dat je dan minder calorieën eet. Dat komt omdat je eerder een verzadigd en vol gevoel hebt. In hoeverre dit op de lange termijn voor gewichtsverlies zorgt is niet duidelijk.

Online cursus: alles wat je wil weten over fermenteren

Wil jij thuis met fermenteren aan de slag? En zoek je een fijne, duidelijke videocursus? Dan is onze cursus fermenteren de ideale oplossing! In deze online cursus leren we jou stap voor stap hoe je de heerlijkste gefermenteerde gerechten kunt maken.

Klik hier om de online cursus fermenteren te bekijken →

Appelazijn heeft veel functies

Appelazijn kun je als ontgeurende spray gebruiken

Appelazijn heeft antibacteriële eigenschappen. Je kunt daarom een ontgeurende spray van appelazijn met water te mengen. Giet dit in een sprayflacon en je hebt een ontgeurende spray.

Voeding langer bewaren met appelazijn

Appelazijn wordt vaak gebruikt als conserveermiddel. Je kunt dit dus gebruiken om voedsel te fermenteren. Door de appelazijn wordt voeding zuur, waardoor je het langer kunt bewaren.

Je kunt een vinaigrette van appelazijn maken

Van appelazijn kun je een heerlijke vinaigrette maken. Dit is een dressing die je over je salade kunt doen. Een zelfgemaakte vinaigrette gemaakt met appelazijn is vaak veel gezonder dan een dressing uit de supermarkt.

Maak allesreiniger met appelazijn

Appelazijn heeft goede antibacteriële eigenschappen. Daarom wordt dit vaak gebruikt als allesreiniger. Je moet de appelazijn dan mengen met water.

Appelazijn kan je gebruiken om schoon te maken

Verlicht keelpijn met appelazijn

Heb je last van je keer? Dan kan appelazijn de pijn verzachten. Ook dit komt weer door de antibacteriële werking van appelazijn. Er is overigens geen onderzoek dat dit bevestigd.

Als je appelazijn inneemt, dan moet je dit wel altijd vermengen met water. Pure appelazijn is zo zuur dat het brandwonden kan veroorzaken in je keel.

Gebruik appelazijn als gezichtsreiniger

Appelazijn wordt vaak genoemd als natuurlijk product dat de huidveroudering tegen kan gaan. Als je één deel appelazijn met twee delen water mengt, dan heb je een zelfgemaakte gezichtsreiniger.

Vang fruitvliegjes met appelazijn

In de zomer heb je vaak last van fruitvliegjes in je huis. Appelazijn kun je gebruiken om de fruitvliegjes te vangen. Je doet wat appelazijn in een glas en je doet er een paar druppels afwasmiddel in.

De appelazijn trekt de vliegjes aan. Door het afwasmiddel zinken de vliegjes zodra ze in de azijn gevangen zijn.

Kook eieren in appelazijn

Je kunt ook je eieren in water met appelazijn koken. Doordat appelazijn zuur is, stijven de eiwitten in het ei sneller op.

Dit is vooral handig als je eieren wilt pocheren. Maar bij het koken is het ook handig. Want als de schil breekt in de pan, dan loopt het eiwit er minder snel uit.

Wil je álles ontdekken over fermenteren?

Bekijk dan onze online videocursus over fermenteren eens. In deze cursus met meer dan 30 video’s leer je alles over fermentatie.

Zo gaat het onder andere de gezondheidsvoordelen, technieken, materialen en recepturen. En als je niets van de cursus opsteekt krijg je jouw aankoopbedrag gewoon terug!

Klik hier om de online cursus fermenteren te bekijken →

Recente artikelen

Meer interessante artikelen lezen over fermenteren?

Dan vind je deze onderwerpen ongetwijfeld ook interessant.. 🚀

Melkkefir is heerlijk en gezond.. en zo kan je het maken

Melkkefir is heerlijk en gezond.. en zo kan je het maken

Melkkefir is een gefermenteerde zuiveldrank die de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen als gevolg van zijn gezondheidsvoordelen en unieke smaak. Het wordt gemaakt van kefirkorrels, een symbiotische combinatie van gisten en bacteriën die van nature...

Waterkefir maken? Dit artikel helpt je verder

Waterkefir maken? Dit artikel helpt je verder

Natuurlijke, gefermenteerde dranken zijn steeds populairder geworden, en een van de meest interessante en heilzame drankjes is waterkefir. Waterkefir is een bruisende, probiotische drank die wordt gemaakt door waterkefirkorrels toe te voegen aan zoete...

Japanse groenten fermenteren? Check dit artikel!

Japanse groenten fermenteren? Check dit artikel!

Fermentatie is een oude conserveringsmethode die niet alleen de houdbaarheid van voedsel verlengt, maar ook de smaak en voedingswaarde ervan versterkt. In Japan is fermentatie diep geworteld in de cultuur en wordt het veelvuldig toegepast op groenten,...

Pastinaak fermenteren: zo pak je dat goed aan

Pastinaak fermenteren: zo pak je dat goed aan

Pastinaak fermentatie is een eeuwenoude techniek om voedsel te bewaren en de smaak en voedingswaarde te verbeteren. Het fermenteren van pastinaak is een interessante manier om dit vaak over het hoofd geziene wortelgewas te gebruiken. Door pastinaak te...

Fermenteren van seizoensgroente.. hoe doe je dat precies?

Fermenteren van seizoensgroente.. hoe doe je dat precies?

Het fermenteren van seizoensgroenten is een eenvoudige en duurzame manier om te profiteren van de smaak en voedingswaarde van verse producten, zelfs als ze niet langer in het seizoen zijn. Door seizoensgroenten te fermenteren kun je ze langer bewaren en in de...

Kun je alle groente fermenteren?

Kun je alle groente fermenteren?

Fermentatie is een eeuwenoude techniek om voedsel te conserveren en de smaak en voedingswaarde te verbeteren. Het is een proces waarbij bacteriën, gisten of schimmels worden gebruikt om suikers in voedingsmiddelen om te zetten in zuren, alcohol of andere...

Hoge kwaliteit

Onze cursus, e-book en artikelen
zijn van de allerbeste kwaliteit.

Niet goed, geld terug

Niets aan je product gehad? Ontvang je geld terug.

24/7 toegang

Je hebt 24 uur per dag
toegang tot alle lesstof.

Gediplomeerde trainer

We werken alleen met gediplomeerde trainers.