Home | Voordelen van fermentatie: Wat zijn de belangrijkste voordelen?
Voordelen fermentatie

Voordelen van fermentatie: Wat zijn de belangrijkste voordelen?

Tags: | ā± Leestijd: 3 minuten

Als je ervoor kiest voedsel te fermenteren, betekent dit dat je dit langer kunt bewaren en het op een later tijdstip kunt nuttigen. Fermenteren is prima zelf te doen en heeft verschillende voordelen.

Welke dit zijn, lees je hier want we hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

šŸ‘‹ Voordat je verder leestā€¦

Hieronder kan je je aanmelden voor onze nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips en interessante artikelen. Allemaal op het gebied van fermentatie.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje krijg je meteen een gratis PDF met 10 lekkere (en snelle) fermentatie recepten!

Fermenteren bevordert de smaak en verhoogt de vitamines

Bij het fermenteren van voedsel worden zowel de smaak, de textuur als de verteerbaarheid verbeterd. Daarnaast komen er meer en diverse vitamines en gezonde stoffen in het gefermenteerde voedsel te zitten.

Als je lactose intolerant bent, is fermenteren een goed idee. Door het fermenteren van zowel groente als andere voeding wordt lactose namelijk afgebroken zodat deze op den duur verdwijnt uit het eten.

Let op: Wil jij alles ontdekken over fermenteren zodat je thuis zelf aan de slag kan? Dan ga je het Fermentatie Handboek zeker interessant vinden. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Gefermenteerde groente zijn vol van smaak en gezond

Gefermenteerd voedsel wordt beter verteerbaar

Een bijzonder groot voordeel van fermenteren is dat het ervoor zorgt dat diverse soorten voedsel echt veel beter verteerbaar zijn. Bepaalde producten bevatten uit zichzelf, voordat ze gefermenteerd worden, zogenaamde anti nutriƫnten.

Deze maken dat voedsel zoals bijvoorbeeld noten, peulvruchten en granen niet zo makkelijk verteerd worden door het menselijk lichaam. Als je voedsel fermenteert, verdwijnen deze stoffen eruit en is het makkelijker te verteren.

Daarnaast zorgt fermentatie ervoor dat complexe eiwit- en koolhydraatketens al enigszins worden afgebroken tot kleinere delen, welke makkelijker opneembaar zijn voor je lichaam.

Gefermenteerde producten bevatten gezonde probiotische bacteriƫn

Door voedsel te fermenteren, creƫer je gezonde bacteriƫn. Dit klinkt misschien wat raar maar juiste deze goede bacteriƫn zorgen voor een prima werkende darmflora en houden het voedsel daarnaast ook nog eens langer goed.

Zo hoef je geen voedsel dat je overhoudt weg te doen maar kun je dit door fermentatie lang bewaren en op een later tijdstip nuttigen.

Online cursus: alles wat je wil weten over fermenteren

Wil jij thuis met fermenteren aan de slag? En zoek je een fijne, duidelijke videocursus? Dan is onze cursus fermenteren de ideale oplossing! In deze online cursus leren we jou stap voor stap hoe je de heerlijkste gefermenteerde gerechten kunt maken.

Klik hier om de online cursus fermenteren te bekijken ā†’

Kombucha is rijk aan gezonde probiotica

Fermenteren is duurzaam

Als je voedsel dat je over hebt of dat teveel is om op een bepaald moment op te maken, dan is fermenteren een goede oplossing. De methode is duurzaam en je kunt nagenoeg alles van het voedsel (ook dingen die je anders weggooit) gebruiken om te fermenteren zodat je amper nog afval hebt.

Zo is fermenteren dus ook meteen duurzaam.

Recente artikelen

Meer interessante artikelen lezen over fermenteren?

Dan vind je deze onderwerpen ongetwijfeld ook interessant.. šŸš€

Melkkefir is heerlijk en gezond.. en zo kan je het maken

Melkkefir is heerlijk en gezond.. en zo kan je het maken

Melkkefir is een gefermenteerde zuiveldrank die de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen als gevolg van zijn gezondheidsvoordelen en unieke smaak. Het wordt gemaakt van kefirkorrels, een symbiotische combinatie van gisten en bacteriƫn die van nature...

Alles wat je moet weten over Waterkefir maken

Alles wat je moet weten over Waterkefir maken

Als fermentatie-enthousiasteling en voedingscoach deel ik graag mijn kennis over waterkefir met je. In dit artikel wil ik je informeren over wat waterkefir precies is, hoe het gemaakt wordt en een beetje over de achtergrond ervan. Wat is waterkefir?...

Japanse groenten fermenteren? Check dit artikel!

Japanse groenten fermenteren? Check dit artikel!

Fermentatie is een oude conserveringsmethode die niet alleen de houdbaarheid van voedsel verlengt, maar ook de smaak en voedingswaarde ervan versterkt. In Japan is fermentatie diep geworteld in de cultuur en wordt het veelvuldig toegepast op groenten,...

Pastinaak fermenteren: zo pak je dat goed aan

Pastinaak fermenteren: zo pak je dat goed aan

Pastinaak fermentatie is een eeuwenoude techniek om voedsel te bewaren en de smaak en voedingswaarde te verbeteren. Het fermenteren van pastinaak is een interessante manier om dit vaak over het hoofd geziene wortelgewas te gebruiken. Door pastinaak te...

Kun je alle groente fermenteren?

Kun je alle groente fermenteren?

Fermentatie is een eeuwenoude techniek om voedsel te conserveren en de smaak en voedingswaarde te verbeteren. Het is een proces waarbij bacteriƫn, gisten of schimmels worden gebruikt om suikers in voedingsmiddelen om te zetten in zuren, alcohol of andere...

Hoge kwaliteit

Onze cursus, e-book en artikelen
zijn van de allerbeste kwaliteit.

Niet goed, geld terug

Niets aan je product gehad? Ontvang je geld terug.

24/7 toegang

Je hebt 24 uur per dag
toegang tot alle lesstof.

Gediplomeerde trainer

We werken alleen met gediplomeerde trainers.