Home | Techniek

Alles over Techniek

Goed om te weten: fermenteren met wei

Goed om te weten: fermenteren met wei

Je kunt ook fermenteren met wei. Dat is een bijproduct als je yoghurt, kwark of kaas maakt. Wei bevat bacteriën en die bacteriën zetten de fermentatie in gang. Je kunt zelf wei maken van biologische rauwmelkse yoghurt. Of van bio-yoghurt met levende...

6 handige tips: Hoe venkel te snijden

6 handige tips: Hoe venkel te snijden

Venkel is een Nederlandse groente. Het smaakt heerlijk in heel veel verschillende gerechten. Door de anijsachtige smaak herken je venkel altijd direct. Maar hoe snij je venkel? En wat gebruik je wel en wat gebruik je niet van de venkel? Je leest het in dit...

Witte kool inmaken: zo doe je dat

Witte kool inmaken: zo doe je dat

Wecken is een techniek die al heel lang bestaat. Door bijvoorbeeld groenten in weckpotten te doen, kun je ze langer bewaren. Je kunt ook witte kool inmaken. Dat is een andere benaming voor wecken. Als je dit doet met witte kool, dan kun je ook zuurkool maken...

5 manieren om je weckpot steriliseren

5 manieren om je weckpot steriliseren

Heb jij ook weer zo’n zin om heerlijk fruit, compotes en jams te maken? Dan is het wel belangrijk dat je weckpotten goed schoon en gesteriliseerd zijn. Er zijn verschillende manieren om je weckpot te steriliseren. Een goede sterilisatie van je weckpotten is...

Omstandigheden voor succesvol fermenteren

Omstandigheden voor succesvol fermenteren

Wanneer je besluit om zelf voedingsmiddelen te fermenteren is het belangrijk dat je dit op de juiste manier doet. Het is geen bijzonder ingewikkeld proces, zeker niet als je met groente begint, maar het wel zaak dat je het op de juiste manier en onder de best...

Pekelwater maken: Hoe doe je dat?

Pekelwater maken: Hoe doe je dat?

Als je zelf gaat fermenteren is het altijd slim om dit proces eerst met groente uit te proberen. Dit is namelijk het makkelijkste en de kans op mislukken is bij groente het kleinste. Als je dan later wat meer gevorderd bent, kun je natuurlijk ook uitproberen...

Zelf fermenteren: Hoe doe je dat?

Zelf fermenteren: Hoe doe je dat?

Bepaalde producten die je in de winkel koopt, hebben al een fermentatieproces doorlopen. Hierbij gaat het om producten die je gewoon bij je dagelijkse boodschappen koopt zoals bijvoorbeeld yoghurt, kaas, wijn, chocolade en zuurkool. Dit zijn nog maar een paar...

Fermenteren eten: Hoe fermenteer je voedsel?

Fermenteren eten: Hoe fermenteer je voedsel?

Fermenteren is een eeuwenoude methode die door veel volkeren werd toegepast om eten langer te kunnen bewaren. De werking van zout als conserveringsmiddel is al lang bekend en misschien stond voedsel fermenteren toentertijd nog niet onder die naam bekend zoals...

Fermenteren van groente: Hoe doe je dat?

Fermenteren van groente: Hoe doe je dat?

Als je ervoor kiest voedsel te fermenteren dan betekent dit dat je het langer houdbaar kunt maken maar dat ook het uiterlijk en de smaak ervan veranderen. Fermenteren is een methode die al heel lang wordt toegepast en waarbij er voor gekozen wordt bepaalde...

Hoge kwaliteit

Onze cursus, e-book en artikelen
zijn van de allerbeste kwaliteit.

Niet goed, geld terug

Niets aan je product gehad? Ontvang je geld terug.

24/7 toegang

Je hebt 24 uur per dag
toegang tot alle lesstof.

Gediplomeerde trainer

We werken alleen met gediplomeerde trainers.

Al meer dan 500 tevreden foodies gingen je voor.. 😍
Zij beoordelen ons met een 8,5. Daar zijn we trots op!

Marit Kalako

41 jaar, Schiedam

Via de online cursus heb ik zo ontzettend veel geleerd over fermenteren! Ik had er maanden over gedaan om al die kennis en recepten zelf te zoeken.

Arda van Dam

30 jaar, Utrecht

Ik wilde al jaren gezonder eten. Toen fermentatie op mijn pad kwam was ik direct enthousiast. Ik eet nu beter, voel me fitter en zit lekkerder in mijn vel.

Frits van de Kelder

32 jaar, Amsterdam

In november volgde ik een workshop in Utrecht. De trainer was enthousiast en kon zijn kennis goed overdragen. Ik heb een leuke, leerzame dag gehad!

Mees Veenstra

19 jaar, Amsterdam

Fermenteren is supernice! Ik fermenteer nu bijna wekelijks een nieuw recept. De video's en het boek van Leren Fermenteren zijn daar superhandig bij.

 Yvonne Schuijf

23 jaar, Austerlitz

Ik heb een bedrijf in food trucks. We willen uitbreiden met gefermenteerde producten en hebben veel inzichten van deze website gehaald. Thanks!

Robin van 't Ruim

51 jaar, Leersum

Gezond eten is een must voor mij. Ik voel me veel fitter als ik goed bezig ben met voeding. De cursus van Paul heeft me daar echt ontzettend bij geholpen.