Home | Recepten

Alles over Recepten

Zuurdesembrood maken: Hoe doe je dat?

Zuurdesembrood maken: Hoe doe je dat?

Zuurdesembrood is erg populair en kun je gewoon kopen. Niet iedere supermarkt zal het in het assortiment hebben maar je kunt er wel op meer plaatsen voor terecht. Verkoopt jouw supermarkt geen zuurdesembrood? Kijk dan of de bakker het wel heeft of probeer het eens op...

Pekelwater maken: Hoe doe je dat?

Pekelwater maken: Hoe doe je dat?

Als je zelf gaat fermenteren is het altijd slim om dit proces eerst met groente uit te proberen. Dit is namelijk het makkelijkste en de kans op mislukken is bij groente het kleinste. Als je dan later wat meer gevorderd bent, kun je natuurlijk ook uitproberen om andere...

Kombucha maken: hoe pak je dat aan?

Kombucha maken: hoe pak je dat aan?

Kombucha is een heerlijke frisse drank en is ook erg gezond. Bij het fermenteren van bepaalde voedingsmiddelen kunnen deze een totaal andere smaak krijgen. Je kunt niet enkel eten fermenteren maar dit is tevens mogelijk bij verschillende dranken. Thee is hiervan een...

Fermenteren venkel: hoe doe je dat?

Fermenteren venkel: hoe doe je dat?

Venkel is een groente die tegenwoordig steeds meer gebruikt wordt en dat is maar goed ook. Venkel is namelijk zeer smaakvol. De knol is een prima toevoeging aan veel gerechten en kan ook rauw gegeten worden. De groente heeft een sterke anijssmaak die je het beste...

Fermenteren pepers

Fermenteren pepers

Pepers zijn prima smaakmakers in allerlei gerechten. Zo kun je ze goed gebruiken in allerlei Aziatische gerechten maar smaken ze ook goed in een salade als je ze fijn snijdt en gebruik je deze voor soepen en sauzen om ze net even wat meer pit te geven. Pepers zijn in...

Fermenteren tomaten

Fermenteren tomaten

Tomaten zijn populair en worden voor veel gerechten gebruikt. Je kunt ze rauw eten, ze bakken met een eitje, er soep of saus van maken en zo zijn er nog veel meer toepassingen te bedenken voor deze populaire groente. Heb je een eigen tuintje of kas waarin je tomaten...

Fermenteren rode biet

Fermenteren rode biet

Veel soorten groente zijn geschikt om te fermenteren. Dit geldt ook voor rode bietjes. Wil je zelf eens bietjes fermenteren? Gebruik daar dan een goed recept voor zodat je de meeste kans van slagen hebt. Online en ook in een goed handboek voor fermenteren vind je...

Fermenteren komkommer

Fermenteren komkommer

Als je groente fermenteert, dan is dat doorgaans niet erg ingewikkeld en de kans dat het mislukt, is niet groot. Reden genoeg om het dus zelf ook eens uit te proberen. Begin als je nog niet eerder iets gefermenteerd hebt altijd met groente. Welke groente dat is maakt...

Fermenteren kimchi

Fermenteren kimchi

Fermenteren betekent dat je bepaalde voedingsmiddelen op een dusdanige manier behandelt dat ze langer goed blijven. Hiervoor voeg je een conserveringsmiddel zoals zout, gist, suiker of alcohol toe waardoor het product langzaamaan op gecontroleerde wijze wegrot en dat...

Fermenteren fruit

Fermenteren fruit

Fermenteren is een prima manier om voedingsmiddelen langer houdbaar te maken zodat je ze op een later tijdstip nog goed kunt gebruiken. Zeker met fruit is dit handig want dat is nu eenmaal in een bepaald seizoen volop verkrijgbaar maar op andere tijden in het jaar...

Fermenteren augurken

Fermenteren augurken

Augurken zijn lekker om te eten bij allerlei verschillende gerechten. Augurken kun je in de winkel kopen, in verschillende uitvoeringen en groottes maar ook in diverse smaken. Augurken heb je variërend van heel klein (cocktailaugurken) tot wat groter en de zure bommen...

Fermenteren bonen

Fermenteren bonen

Als je niet eerder iets gefermenteerd hebt maar dit wel graag wilt proberen, is het altijd slim om met groente te beginnen. Dit heeft namelijk de meeste kans van slagen en is bovendien vrij eenvoudig om te doen. Nagenoeg elke soort groente kan worden gefermenteerd dus...

Fermenteren kool

Fermenteren kool

Iedereen kent wel zuurkool. Dit is een gefermenteerd product dat in de meeste gevallen van witte kool gemaakt wordt. Witte kool is echter niet de enige soort kool die je prima kunt fermenteren. Koolsoorten zoals rode kool, spitskool, groene kool en ook bloemkool kun...

Fermenteren druivenbladeren

Fermenteren druivenbladeren

Druiven en druivenbladeren zijn populaire producten om te fermenteren. Je staat er misschien niet direct bij stil maar door de toevoeging van alcohol gaan druiven gisten en krijgen ze, gemengd met water een wat zurige smaak waardoor dus wijn ontstaat. Denk je nu dat...

Fermenteren citroen

Fermenteren citroen

Je kunt tal van soorten groente en fruit fermenteren. Dit is prima zelf te doen dus als je een bepaalde soort vrucht graag hebt of er veel van in huis hebt, is fermenteren een prima manier om deze langer houdbaar te maken zodat je er op een later tijdstip ook nog wat...

Fermenteren thee

Fermenteren thee

Als je zelf aan het fermenteren gaat kun je dat met allerlei soorten voedingsmiddelen doen. Het kan bijvoorbeeld met groente, fruit, vlees en vis maar ook thee kan bijvoorbeeld gefermenteerd worden. In dat geval fermenteer je niet de drank of de thee zoals we deze in...

Fermenteren appel

Fermenteren appel

Als je zelf fruitbomen in de tuin hebt, is het natuurlijk erg leuk als je ieder jaar een goede oogst hebt. Nagenoeg iedereen houdt wel van appels dus met een appelboom zit je zeker goed. Iedereen die zelf fruitbomen heeft zal weten dat het meeste fruit allemaal...

Fermenteren knoflook

Fermenteren knoflook

Zelf fermenteren is prima te doen. Ben je nog maar een beginner op dit gebied, dan is het verstandig eerst een workshop of cursus te volgen. Je kunt tevens kiezen voor de aanschaf van een goed kookboek over fermenteren, filmpjes kijken op internet hoe het werkt en er...

Fermenteren zuurkool

Fermenteren zuurkool

Er zijn veel soorten voedsel te vinden in de winkel die zijn gefermenteerd en het betreft zeker ook producten die we dagelijks gebruiken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan kaas, yoghurt, kefir, maar ook zuurkool is een bekend voorbeeld van gefermenteerd voedsel....

Hoge kwaliteit

Onze cursus, e-book en artikelen
zijn van de allerbeste kwaliteit.

Niet goed, geld terug

Niets aan je product gehad? Ontvang je geld terug.

24/7 toegang

Je hebt 24 uur per dag
toegang tot alle lesstof.

Gediplomeerde trainer

We werken alleen met gediplomeerde trainers.

Al meer dan 500 tevreden foodies gingen je voor.. 😍
Zij beoordelen ons met een 8,5. Daar zijn we trots op!

Marit Kalako

41 jaar, Schiedam

Via de online cursus heb ik zo ontzettend veel geleerd over fermenteren! Ik had er maanden over gedaan om al die kennis en recepten zelf te zoeken.

Arda van Dam

30 jaar, Utrecht

Ik wilde al jaren gezonder eten. Toen fermentatie op mijn pad kwam was ik direct enthousiast. Ik eet nu beter, voel me fitter en zit lekkerder in mijn vel.

Frits van de Kelder

32 jaar, Amsterdam

In november volgde ik een workshop in Utrecht. De trainer was enthousiast en kon zijn kennis goed overdragen. Ik heb een leuke, leerzame dag gehad!

Mees Veenstra

19 jaar, Amsterdam

Fermenteren is supernice! Ik fermenteer nu bijna wekelijks een nieuw recept. De video's en het boek van Leren Fermenteren zijn daar superhandig bij.

 Yvonne Schuijf

23 jaar, Austerlitz

Ik heb een bedrijf in food trucks. We willen uitbreiden met gefermenteerde producten en hebben veel inzichten van deze website gehaald. Thanks!

Robin van 't Ruim

51 jaar, Leersum

Gezond eten is een must voor mij. Ik voel me veel fitter als ik goed bezig ben met voeding. De cursus van Paul heeft me daar echt ontzettend bij geholpen.