Ontdek onze Cursus Fermenteren: Online leren fermenteren binnen één dag
Cursus Fermenteren
Beginnen met fermenteren, of nóg meer leren over deze duurzame, leuke en smakelijke hobby?
Je doet ‘t met de meest uitgebreide online cursus fermenteren van Nederland over deze geweldige manier van voedsel bereiden.
Je vindt er alle theorie, technieken en recepten die je nodig hebt om voedselverspilling tegen te gaan en je lichaam een gezondheidsboost te geven. En dat makkelijk, snel en leuk!
🍅 37 korte en duidelijke videolessen, recepten, tips en meer
🥒 Inclusief 19 recepten voor groente, fruit en dranken
🥕 Inclusief 4 video’s met snijtechnieken en gebruik van kruiden
🍏 Inclusief gratis Fermentatie Handboek t.w.v. €29,99
🍊Tijdelijk €109,99 59,-
Je komt op onze beveiligde betaalpagina.
Je bent niet alleen..
Al 500+ mensen volgden deze Cursus Fermenteren 🎉



Voor de complete beginners en ervaren fermenteerders
Onze online Cursus Fermenteren leert je hoe je een vliegende start maakt met het fermenteren van je eigen voedsel.
Ben je al een tijdje met deze duurzame hobby bezig? Ook dan ontdek je in de cursus nog volop nieuwe informatie, technieken én recepten om je kennis mee uit te breiden.
Geschikt voor elk dieet: van vegetariër tot fijnproever
Vegan, vegetarisch of geen dieet? Gefermenteerd voedsel is geschikt voor iedereen.
Je vindt in de cursus dan ook verschillende recepten die bij iedereen in de smaak vallen.

Alles over fermentatie op één digitale plek
Nooit meer gedoe met losse recepten, rondslingerende artikelen of informatie die zich goed verstopt weten te houden.
Omdat de Cursus Fermenteren digitaal is, heb je alles wat je nodig hebt altijd in je smartphone, tablet of laptop staan. De cursus is via onze app én de computer te volgen.
En het mooiste? Het is nog papierloos ook.
Krijg direct toegang tot de cursus en al het online keukengerei wat je nodig hebt om makkelijk te fermenteren
Onze ervaren voedingsadviseur Paul neemt je mee in zijn keuken en legt je alles stap voor stap en superduidelijk uit.
Volg de video’s, spoel zo vaak terug als je wilt en krijg makkelijk, snel en duurzaam een voorraadkast vol gefermenteerd voedsel.


Straight to the point de diepte in
De video’s zijn slechts enkele minuten lang, zodat je lekker door kunt met het fermenteren zelf.
Toch leer je ook de complete theoretische kennis achter het fermenteerproces in deze cursus.
Iets over het hoofd gezien? Je kunt de video’s zo vaak terugkijken als je wilt, zo lang als je wilt.
Geen zin om te kijken? De video’s zijn ook uitgeschreven, dus kun je alle content ook rustig doorlezen.
Ontwikkeld door Paul van den Berg, onze gediplomeerde voedingsadviseur
“Ik help dagelijks mensen om gezonder te eten. Dankzij mijn werk kwam ik in aanraking met het fermenteren van voedsel … en dat heeft mij nooit meer losgelaten.
Eerst gaf ik fysieke workshops, maar ik wist dat het makkelijker kon, zodat we meer mensen kunnen bereiken.
Ik besloot dan ook deze cursus te ontwikkelen, zodat meer mensen makkelijk kunnen leren fermenteren.”
Je Cursus Fermenteren is opgebouwd uit 3 pijlers
En dat zijn de theorie, technieken en de recepten: dé 3 onmisbare ingrediënten om makkelijk te fermenteren.
Hieronder vind je wat je precies ontdekt tijdens de cursus.
Theorie…
Deze theorie ga je tegenkomen in de cursus:
- Welke spullen je minimaal moet hebben om makkelijk te fermenteren (Module 2.3)
- De verrassende voor- en nadelen van het schoonmaken van je weckpotten (Module 2.4)
- Alle 4 de manieren van fermenteren op een rijtje (Module 2.5)
- De 2 grootste risico’s tijdens het fermenteren – en hoe je die verkleint (Module 2.6)
- Welke 4 zintuigen je moet gebruiken om te controleren of je fermentatie is gelukt (Module 2.7)
- De 5 smaakmakende smaken die bepalen hoe lekker je voedsel is (Module 2.9)
- Welke 4 factoren bepalen hoe goed je fermentatie gaat – en hoe je elk van deze het beste aanpakt (Module 2.10)


…technieken…
Deze technieken ga je tegenkomen in de cursus:
- Hoe je veilig mooie, kleine stukjes snijdt van bijvoorbeeld (rode) uien (3.1)
- Hoe je vol vertrouwen verschillende koolsoorten lekker grof snijdt zonder gedoe (3.2)
- Welke zout- en kruidensoorten je volgens ons het beste kunt gebruiken tijdens je fermentaties (3.3)
- Snijtechniek om die stevige wortels een kopje kleiner te maken en veilig te snijden (3.4)
…en natuurlijk: recepten
Per recept krijg je alle ingrediënten, benodigdheden en het volledige stappenplan zo in je schoot geworpen.
In de fermentatie cursus krijg je deze, en nog vele andere, recepten:
- Uien
- Kimchi
- Venkel
- Knoflook
- Zuurkool
- Radijsjes
- Citroenen
- Kombucha
- Bietsoorten
- Wortelsoorten
- Meerdere koolsoorten
- (Aziatische) pompoenen


Gratis cadeau: het Fermentatie Handboek
Gebruik dit handige e-book om snel terug te bladeren in de theorie, technieken en recepten.
Normaal gesproken verkopen we dit uitgebreide Handboek van 84 pagina’s voor €29,99 – maar je krijgt het nu gratis van ons bij je Cursus Fermenteren.
Je komt op onze beveiligde betaalpagina.
Leren, fermenteren, experimenteren..
Na je cursus ken je alle theorie, technieken en recepten om daarna zelf los te gaan met het experimenteren.
Hier wat meer zoetigs, hier wat minder zout en daar wat meer hartig: na de cursus weet je precies hoe je zo fermenteert dat het perfect bij je smaak past.
Want dát is waar het om draait bij fermentatie.
Nieuwe smaken ontdekken, lekker bezig zijn in de keuken en bewust bijdragen aan een mooiere wereld.

Doe je ook met ons mee?
Meld je meteen aan voor je Cursus Fermenteren, en je kunt er direct mee beginnen.
Bekijk de theorie, oefen de snijtechnieken en ga direct aan de gang met alle smakelijke recepten … en wie weet heb jij binnen een paar dagen al je eerste succesvolle fermentatie op je naam.
Bestel meteen je Cursus Fermenteren.
Tijdelijk voor €109,99 59,-.
Je komt op onze beveiligde betaalpagina.

Zonder gedoe: Niet goed, geld terug
Heb je het gevoel dat de cursus niet helemaal past bij je verwachtingen?
Dan krijg je gewoon 100% van je geld terug.
Veelgestelde vragen
Heb je nog andere vragen over de Cursus Fermenteren?
Mail ons op welkom@lerenfermenteren.nl, en we reageren zo snel als we kunnen.
Hoe reken ik af?
Dat is supermakkelijk. Als je op de oranje knop hierboven klikt, kom je op onze beveiligde betaalpagina. Daar kun je eenvoudig betalen met iDeal, Paypal of Bancontact.
Krijg ik een betalingsbevestiging?
Zeker. Je krijgt via je mail direct een betalingsbevestiging.
Waarom hebben jullie deze cursus gemaakt?
We krijgen jaarlijks tienduizenden bezoekers op onze website. Van al die mensen zijn er een heleboel die willen beginnen met fermenteren, of er juist nog meer over willen leren.
De Cursus Fermenteren is dus de ideale manier om makkelijk meer te leren over fermentatie.
Waarom is de cursus online?
Zodat je de cursus gewoon vanuit huis kunt volgen, in je eigen tempo. Ook kun je zo altijd alles snel terugvinden op één plek, in plaats van op losse A4’tjes. En het scheelt nog papier ook.
Hoeveel mensen hebben de cursus al gekocht?
We kunnen met trots vertellen dat de online cursus al meer dan 500 keer gekocht is! Vorige maand kwamen er weer 25 nieuwe klanten bij. Daar zijn we natuurlijk heel trots op.
Voor wie is deze cursus fermenteren geschikt?
De Cursus is er voor iedereen die (nog) meer wilt weten over het fermentatieproces. Van beginnende fermenteerders tot ervaren hobbyisten.