Boek over fermenteren: Krijg smakelijke tips, gezonde recepten en experimenteer erop los

🎉 Hoera! Al 750+ exemplaren gedownload!

Home | Fermentatie Handboek

Boek fermenteren

Of je nu een beginner bent, of al een oude rot: fermenteren klinkt misschien ingewikkeld, maar hoeft het écht niet te zijn.

Daarom vind je in het Fermentatie Handboek alles in één e-book: van darmvriendelijke recepten tot handige slimmigheidjes.

Want het moet wel leuk, makkelijk én lekker blijven.

Dat maakt gezond eten, voedselverspilling tegengaan en alles ontdekken over fermentatie, appeltje-eitje via dit boek.

🍅 Voor elk dieet geschikt

🥒 Inclusief zuurdesem-, kombucha-, groente- en fruitrecepten

🥕 Door onze gediplomeerde voedingsadviseur en -trainer Paul

🍊80+ pagina’s aan recepten, tips en meer

🍏 Tijdelijk €29.99 12,-

Je komt op onze beveiligde betaalpagina.

Boek fermenteren

Je bent niet alleen..

Al 750+ mensen gebruiken ons boek over fermenteren 🎉

Vegetarian lifestyle - boek fermenteren
Logo veganistischkoken.nl - boek fermenteren
Logo suikerbank - boek fermenteren

Voor de complete beginners en ervaren fermenteerders

Nog even snel kijken of je alle ingrediënten in huis hebt…

Dubbelchecken of je alle stappen hebt doorlopen tijdens het maken van je zuurdesem…

Of om nog even te spieken hoe lang je je kombucha ook alweer moet laten staan voordat je de smaak kan testen…

Het Fermentatie Handboek is er voor elk moment tijdens het fermenteerproces.

Je zit dan ook nooit zonder antwoord, stappenplan of informatie als je het nodig hebt – maar je hebt altijd alles binnen handbereik.

Zo voorkom je foutjes en slordigheden in je recepten.

Screenshot lesmodule 1 - fermentatie boek

Dit boek over fermenteren is geschreven door Paul van den Berg, onze gediplomeerde voedingsadviseur

Ik help dagelijks mensen om gezonder te eten. Dankzij mijn werk kwam ik in aanraking met het fermenteren van voedsel … en dat heeft mij nooit meer losgelaten.

Eerst gaf ik fysieke workshops, maar ik wilde graag meer mensen kennis laten maken met deze techniek.

Daarom heb ik dit e-book over fermenteren geschreven.

Zo kan iedereen vanuit huis en online alles lezen en leren over fermenteren

Zo zit het Fermentatie Handboek in elkaar

Het complete boek over fermenteren van 84 pagina’s is verdeeld in 4 delen:

  1. Wat jij allemaal wilt weten over fermenteren
  2. Groente en fruit fermenteren
  3. Kombucha maken
  4. Zuurdesembrood maken

En natuurlijk: volop recepten om mee te experimenteren, smaken te ontdekken en je eigen draai aan te geven.

Zo blijft de boel lekker overzichtelijk en vind je informatie makkelijk terug wanneer jij het nodig hebt.

    Zo zit het fermentatie handboek in elkaar
    Wat jij allemaal wilt weten over fermenteren in dit e-book

    Hoofdstuk 1: Wat jij allemaal wilt weten over fermenteren

    Dit is wat je in dit theoretische deel van het fermentatie boek ontdekt:

    • Wat fermenteren nou écht is (volgens een ervaren voedingsadviseur) (blz. 6)
    • De 3 belangrijkste redenen om zelf je (zelfverbouwde) voedsel te fermenteren (blz. 8)
    •  4 manieren van fermentatie – en waar je welke manier voor gebruikt (blz. 10 en 11)
    • Het onmisbare keukengereedschap om makkelijk en snel je eigen voedsel te fermenteren (blz. 19 t/m 25)
    • De 4 omstandigheden die je fermentatieproces maken of breken (blz. 28 en 29)
    • Snijtechnieken: welke techniek gebruik je wanneer precies – en waar moet je op letten? (blz. 30 t/m 33)
    • Inmaken, fermenteren en inleggen: zijn er verschillen, en wat zijn die? (blz. 35 t/m 38)

      Hoofdstuk 2: Groente en fruit fermenteren

      In dit deel van ons boek over fermenteren vind je benodigdheden, een handig stappenplan en extra tips per recept, waarmee je duurzaam groente en fruit fermenteert. 

      • Waarom je als beginner het beste groente kunt fermenteren om het te leren (blz. 41)
      • De 10 gefermenteerde groenten waar bijna niemand van af kan blijven (blz. 42)
      • Ons heerlijke recept voor oer-Hollandse zuurkool (blz. 43 t/m 46)
      • Een Aziatisch recept voor supergezonde kimchi (blz. 47 t/m 50)
      • Hoe je pickles maakt waar zelfs Amerikanen jaloers op zijn (blz. 61 t/m 63)
      • Ons 7-stappenplan voor gefermenteerde citroenen met een vleugje kaneel (blz. 67 t/m 69)
      • Hoeveel zout je het beste kunt gebruiken wanneer je appels fermenteert (blz. 71)

        Groente en fruit fermenteren via dit handboek
        Kombucha maken in dit hoofdstuk

        Hoofdstuk 3: Kombucha maken

        Leer hoe je zelf makkelijk, snel én goedkoop kombucha maakt.

        • Alles wat je nodig hebt om dit gezondheidsdrankje voordelig zelf te maken (blz. 75)
        • Ons bijzonder simpele recept voor kombucha van groene en zwarte thee (blz. 76)
        • Na hoeveel dagen je het beste je kombucha op smaak kunt testen. Of… is er een betere manier om dit te doen? (blz. 77)

            Hoofdstuk 4: Zuurdesembrood maken

            Nooit meer afhankelijk van de fabriek of bakker, want jij brengt je eigen zuurdesem op de plank.

            • Hoe weet je wanneer je ‘starter’ klaar is voor gebruik? (blz. 81)
            • De ideale hoeveelheid rusttijd voor het aansnijden van je zuurdesem (blz. 82)
            • De 2 factoren die de smaak en kwaliteit van je zuurdesem bepalen (blz. 82)

            Hoofdstuk zuurdesembrood maken
            Eigen notities maken in dit boek over fermenteren

            Ook makkelijk: bij elk hoofdstuk kun je eigen notities maken

            Leer hoe je zelf makkelijk, snel én goedkoop kombucha maakt.

            Nooit meer op losse blaadjes schrijven hoeveel zout, specerijen of water je ook alweer gebruikte op je eigen versie van een recept.

            Zo bak, kruid en fermenteer je altijd consistent, waardoor de smaak van je gefermenteerde voedsel steeds beter en beter wordt.

            Direct binnen, meteen beginnen met fermenteren

            Nadat je je Fermentatie Handboek bestelt, zit het e-book binnen enkele minuten al in je inbox.

            Je kunt het boek dus direct openen en al binnen een uurtje je eerste recept hebben gemaakt.

            En het leukste? Je kunt meteen aan de slag met alle recepten.

            Wanneer proef jij al je gezonde, lekkere en duurzame recepten?

            Bestel meteen je Fermentatie Handboek.

            Tijdelijk voor €29.99 12 euro.

            Je komt op onze beveiligde betaalpagina.

            Boek fermenteren
            Niet goed, geld terug

            Zonder gedoe: Niet goed, geld terug

            Heb je het gevoel dat het boek niet helemaal past bij je verwachtingen?

            Dan krijg je gewoon 100% van je geld terug.

            Veelgestelde vragen van onze bezoekers

            Heb je nog andere vragen over het fermentatie e-book? Stuur ons gerust een bericht.

            Hebben jullie een niet goed, geld terug garantie?

            Wij zijn erg overtuigd van dit e-book. En we denken dat jij het ook geweldig zal vinden. Maar mocht je er na het lezen toch niets aan hebben gehad, stuur ons dan even een mailtje.

            We geven je dan 100% van je aankoopbedrag terug. Zonder moeilijke vragen of gedoe.

            Hoe werkt het afrekenen precies?

            Het afrekenen is erg simpel. Als je op een van de knoppen op deze pagina klikt wordt je doorgestuurd naar onze betalingspartner PayPro. Daar kan je veilig betalen met iDeal, PayPal of Bancontact.

            Waarom hebben jullie dit boek geschreven?

            We ontvangen jaarlijks tienduizenden bezoekers op deze website. Van hen krijgen we regelmatig vragen over fermenteren. Dat kan over van alles gaan: recepten, de snijtechnieken, de voordelen van fermentatie, et cetera.

            Met dit e-book bieden we iedere liefhebber de mogelijkheid om in één handboek alles te leren over fermenteren, zodat je het zelf leert en direct heerlijke recepten kunt uitproberen!

            Waarom hebben jullie gekozen voor een e-book?

            E-books zijn prettig om te lezen. Je kan ze namelijk openen op ieder apparaat. Het e-book is net zo makkelijk te lezen op je laptop als op je desktop, tablet of telefoon.

            De tweede belangrijke reden is vanwege het milieu. Een e-book hoeft natuurlijk niet naar de drukkerij, wat ontzettend veel papier scheelt.

            Hoe snel ontvang ik het e-book?

            Na de afronding van je betaling sturen we het e-book over fermenteren meteen naar je op. Je kunt dus direct beginnen met lezen en het eerste recept uitproberen. Eet smakelijk!

            Hoeveel mensen hebben het boek over fermenteren gekocht?

            We kunnen met trots vertellen dat het e-book al meer dan 750 keer gedownload is! Vorige maand kwamen er weer 58 nieuwe downloads bij. Daar zijn we natuurlijk heel trots op.

            Onderaan deze pagina vind je de ervaringen van mensen die jou al voor gingen.

            Voor wie is dit e-book precies geschikt?

            Eigenlijk voor iedereen die ook zo gek is op fermenteren. Of je nu veel of weinig ervaring hebt, je gaat 100% gegarandeerd veel leren in dit boek.

            Ontvang ik netjes een betalingsbevestiging?

            Natuurlijk. Na het afrekenen ontvang je van ons direct een e-mail met de betalingsbevestiging. 

            Je ontvangt hem direct na je betaling.