Melkkefir is een gefermenteerde zuiveldrank die de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen als gevolg van zijn gezondheidsvoordelen en unieke smaak. Het wordt gemaakt van kefirkorrels, een symbiotische combinatie van gisten en bacteriën die van nature...
Alles over Algemeen
Waterkefir maken? Dit artikel helpt je verder
Natuurlijke, gefermenteerde dranken zijn steeds populairder geworden, en een van de meest interessante en heilzame drankjes is waterkefir. Waterkefir is een bruisende, probiotische drank die wordt gemaakt door waterkefirkorrels toe te voegen aan zoete...
Japanse groenten fermenteren? Check dit artikel!
Fermentatie is een oude conserveringsmethode die niet alleen de houdbaarheid van voedsel verlengt, maar ook de smaak en voedingswaarde ervan versterkt. In Japan is fermentatie diep geworteld in de cultuur en wordt het veelvuldig toegepast op groenten,...
Pastinaak fermenteren: zo pak je dat goed aan
Pastinaak fermentatie is een eeuwenoude techniek om voedsel te bewaren en de smaak en voedingswaarde te verbeteren. Het fermenteren van pastinaak is een interessante manier om dit vaak over het hoofd geziene wortelgewas te gebruiken. Door pastinaak te...
Fermenteren van seizoensgroente.. hoe doe je dat precies?
Het fermenteren van seizoensgroenten is een eenvoudige en duurzame manier om te profiteren van de smaak en voedingswaarde van verse producten, zelfs als ze niet langer in het seizoen zijn. Door seizoensgroenten te fermenteren kun je ze langer bewaren en in de...
Kun je alle groente fermenteren?
Fermentatie is een eeuwenoude techniek om voedsel te conserveren en de smaak en voedingswaarde te verbeteren. Het is een proces waarbij bacteriën, gisten of schimmels worden gebruikt om suikers in voedingsmiddelen om te zetten in zuren, alcohol of andere...
Is fermenteren hetzelfde als rotten?
Fermentatie en rotten zijn twee processen die vaak verward worden vanwege de vergelijkbare manier waarop micro-organismen betrokken zijn bij de afbraak van organisch materiaal. Hoewel de twee processen enige overeenkomsten vertonen, zijn er ook belangrijke...
Het fermentatieproces: Hoe werkt fermenteren?
Bij fermenteren wordt gekozen voor het gecontroleerd laten rotten van voedingsmiddelen om deze langer houdbaar te maken en een andere smaak en uiterlijk te geven. Dit klinkt wellicht tegenstrijdig maar je moet ook niet aan rotten denken in de meest vieze zin...

Hoge kwaliteit
Onze cursus, e-book en artikelen
zijn van de allerbeste kwaliteit.

Niet goed, geld terug
Niets aan je product gehad? Ontvang je geld terug.

24/7 toegang
Je hebt 24 uur per dag
toegang tot alle lesstof.

Gediplomeerde trainer
We werken alleen met gediplomeerde trainers.
Al meer dan 500 tevreden foodies gingen je voor.. 😍
Zij beoordelen ons met een 8,5. Daar zijn we trots op!
Marit Kalako
41 jaar, Schiedam
Via de online cursus heb ik zo ontzettend veel geleerd over fermenteren! Ik had er maanden over gedaan om al die kennis en recepten zelf te zoeken.
Arda van Dam
30 jaar, Utrecht
Ik wilde al jaren gezonder eten. Toen fermentatie op mijn pad kwam was ik direct enthousiast. Ik eet nu beter, voel me fitter en zit lekkerder in mijn vel.
Frits van de Kelder
32 jaar, Amsterdam
In november volgde ik een workshop in Utrecht. De trainer was enthousiast en kon zijn kennis goed overdragen. Ik heb een leuke, leerzame dag gehad!
Mees Veenstra
19 jaar, Amsterdam
Fermenteren is supernice! Ik fermenteer nu bijna wekelijks een nieuw recept. De video's en het boek van Leren Fermenteren zijn daar superhandig bij.
Yvonne Schuijf
23 jaar, Austerlitz
Robin van 't Ruim
51 jaar, Leersum
Gezond eten is een must voor mij. Ik voel me veel fitter als ik goed bezig ben met voeding. De cursus van Paul heeft me daar echt ontzettend bij geholpen.