Home | Algemeen

Alles over Algemeen

Melkkefir is heerlijk en gezond.. en zo kan je het maken

Melkkefir is heerlijk en gezond.. en zo kan je het maken

Melkkefir is een gefermenteerde zuiveldrank die de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen als gevolg van zijn gezondheidsvoordelen en unieke smaak. Het wordt gemaakt van kefirkorrels, een symbiotische combinatie van gisten en bacteriën die van nature...

Waterkefir maken? Dit artikel helpt je verder

Waterkefir maken? Dit artikel helpt je verder

Natuurlijke, gefermenteerde dranken zijn steeds populairder geworden, en een van de meest interessante en heilzame drankjes is waterkefir. Waterkefir is een bruisende, probiotische drank die wordt gemaakt door waterkefirkorrels toe te voegen aan zoete...

Japanse groenten fermenteren? Check dit artikel!

Japanse groenten fermenteren? Check dit artikel!

Fermentatie is een oude conserveringsmethode die niet alleen de houdbaarheid van voedsel verlengt, maar ook de smaak en voedingswaarde ervan versterkt. In Japan is fermentatie diep geworteld in de cultuur en wordt het veelvuldig toegepast op groenten,...

Pastinaak fermenteren: zo pak je dat goed aan

Pastinaak fermenteren: zo pak je dat goed aan

Pastinaak fermentatie is een eeuwenoude techniek om voedsel te bewaren en de smaak en voedingswaarde te verbeteren. Het fermenteren van pastinaak is een interessante manier om dit vaak over het hoofd geziene wortelgewas te gebruiken. Door pastinaak te...

Fermenteren van seizoensgroente.. hoe doe je dat precies?

Fermenteren van seizoensgroente.. hoe doe je dat precies?

Het fermenteren van seizoensgroenten is een eenvoudige en duurzame manier om te profiteren van de smaak en voedingswaarde van verse producten, zelfs als ze niet langer in het seizoen zijn. Door seizoensgroenten te fermenteren kun je ze langer bewaren en in de...

Kun je alle groente fermenteren?

Kun je alle groente fermenteren?

Fermentatie is een eeuwenoude techniek om voedsel te conserveren en de smaak en voedingswaarde te verbeteren. Het is een proces waarbij bacteriën, gisten of schimmels worden gebruikt om suikers in voedingsmiddelen om te zetten in zuren, alcohol of andere...

Is fermenteren hetzelfde als rotten?

Is fermenteren hetzelfde als rotten?

Fermentatie en rotten zijn twee processen die vaak verward worden vanwege de vergelijkbare manier waarop micro-organismen betrokken zijn bij de afbraak van organisch materiaal. Hoewel de twee processen enige overeenkomsten vertonen, zijn er ook belangrijke...

Hoge kwaliteit

Onze cursus, e-book en artikelen
zijn van de allerbeste kwaliteit.

Niet goed, geld terug

Niets aan je product gehad? Ontvang je geld terug.

24/7 toegang

Je hebt 24 uur per dag
toegang tot alle lesstof.

Gediplomeerde trainer

We werken alleen met gediplomeerde trainers.

Al meer dan 500 tevreden foodies gingen je voor.. 😍
Zij beoordelen ons met een 8,5. Daar zijn we trots op!

Marit Kalako

41 jaar, Schiedam

Via de online cursus heb ik zo ontzettend veel geleerd over fermenteren! Ik had er maanden over gedaan om al die kennis en recepten zelf te zoeken.

Arda van Dam

30 jaar, Utrecht

Ik wilde al jaren gezonder eten. Toen fermentatie op mijn pad kwam was ik direct enthousiast. Ik eet nu beter, voel me fitter en zit lekkerder in mijn vel.

Frits van de Kelder

32 jaar, Amsterdam

In november volgde ik een workshop in Utrecht. De trainer was enthousiast en kon zijn kennis goed overdragen. Ik heb een leuke, leerzame dag gehad!

Mees Veenstra

19 jaar, Amsterdam

Fermenteren is supernice! Ik fermenteer nu bijna wekelijks een nieuw recept. De video's en het boek van Leren Fermenteren zijn daar superhandig bij.

 Yvonne Schuijf

23 jaar, Austerlitz

Ik heb een bedrijf in food trucks. We willen uitbreiden met gefermenteerde producten en hebben veel inzichten van deze website gehaald. Thanks!

Robin van 't Ruim

51 jaar, Leersum

Gezond eten is een must voor mij. Ik voel me veel fitter als ik goed bezig ben met voeding. De cursus van Paul heeft me daar echt ontzettend bij geholpen.